logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dilluns, concentració davant el Departament de Justícia pel tancament de la presó model

modeloEl govern de la Generalitat menteix i no complirà amb la totalitat del conveni que va signar amb l’Ajuntament

Dimarts, a la presó Model, el govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona van escenificar la signatura d’un conveni per a la reordenació dels equipaments penitenciaris a la ciutat, el conseller de Justícia, a la posterior roda de premsa, va evidenciar quines són les intencions del Departament de Justícia respecte del futur immediat de la Model. El conseller va insistir reiteradament en parlar del “compte enrere” per tancar la Model i no del “compte enrere” per construir un nou centre de preventius.

A la tarda el secretari general del Departament de Justícia va convocar a UGT presons i a la resta dels sindicats representatius a una reunió per informar-nos del contingut exacte del citat conveni en la que, no només no va donar cap detall de com i quan vol tancar la Model i del calendari previst d’inici i finalització del nou centre de preventius, sinó que es va dedicar a repetir que encara no han pres una decisió sobre què faran.

El conveni estableix que l’actual ús privatiu de la Model en favor de la Generalitat seguirà vigent fins que s’hagin construït els nous equipaments de la Zona Franca i trasllat al nou centre penitenciari o en el moment en què les condicions del sistema penitenciari ho facin possible.

És la part final d’aquest paràgraf, que ha estat introduïda a instàncies de la pròpia Generalitat com el propi secretari general va reconèixer, que la farà servir per tancar el centre en els propers mesos, cosa que ja s’està comprovant amb el seguit d’instruccions i ordres que estan rebent els treballadors i treballadores de la Model.

Si el Departament de Justícia decideix procedir al tancament del centre sense que estigui acabat el de la Zona Franca ho farà directament perquè vol, sense que l’obligui a això el conveni signat, i evidenciant, la nul·la voluntat de construir un nou centre que substitueixi a la Model.

Aquesta decisió, que ja està presa malgrat que continuen desmentint-la, ocasionarà un gravíssim perjudici als més de 500 treballadors i treballadores de la Model i a les seves famílies, als interns del i els seus familiars, i, també, a centenars de treballadors interins que veuran com perden els seus llocs de treball com a conseqüència de la reubicació dels actuals treballadors i treballadores de la Model.

Resulta indignant que el Departament de Justícia estigui ni tan sols pensant en cometre aquest autèntic atemptat contra els drets dels treballadors del centre i de les seves famílies, sense tenir en compte dècades de professionalitat, servei i dedicació, provocant un èxode de dispersió pels diferents centres de Catalunya i sense possibilitat de retorn.

Des de la UGT Presons no s’acceptarà un tancament sense que hi hagi un nou centre que el substitueixi, tal i com es va produir amb els centres de Joves Trinitat, Girona, Figueres i Tarragona, i que, de cap de les maneres, aquest procés haurà de suposar la pèrdua de llocs de treball. Per això, la UGT de Catalunya convoca una concentració per aquest dilluns, 16 de gener, davant del Departament de Justícia a les 16 hores.

Concentració tancament presó Model

DIA: 16 de gener.
HORA: 16 hores.
LLOC: davant Departament de Justícia (Carrer de Pau Claris, 81).Barcelona.

Entrades relacionades

Leave a comment