logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Comitè d’Empresa d’Iberpotash denuncia precarietat laboral al centre de treball de Sallent

Font: Wikimedia

El Comitè d’Empresa d’Iberpotash S.A./ICL del centre de treball de Sallent denuncia la situació d’indefensió i engany de la plantilla davant les darreres decisions de la direcció empresarial, i denuncia la massiva precarització de la plantilla d’interior mina que portarà a un increment de la perillositat. Aquesta situació es deriva dels retards i contínues variacions del Pla Industrial inicial que, en aquests moments, no compleix la principal premissa que el sostenia, que era el cessament de l’activitat a Vilafruns, ja que actualment, hi ha més treballadors que mai a la mina amb un alt índex de treballadors subcontractats i, fins i tot, hi ha plans de continuïtat que podrien contemplar la connexió de les dues mines del Bages.

Cal recordar que la mineria és un dels sectors amb índexs més alts de sinistralitat, i per aquesta raó és el focus principal de la preocupació del Comitè d’Empresa i en el que estan invertint tots els esforços.

Les noves formes del capitalisme porten a situacions on la seguretat passa a un segon pla i només interessa el benefici empresarial.

Des de la representació dels treballadors s’ha sortit al carrer per garantir la continuïtat de l’activitat, tal com es va fer per intentar trobar una solució a la sentència judicial que impedia continuar dipositant sal de procés en el dipòsit salí del Cogulló, el 30 de juny de l’any 2017, que finalment va donar els seus fruits i es van evitar situacions negatives per a la plantilla com la de fer front a un possible expedient de regulació.

Tot i que la direcció empresarial no es nega al diàleg en alguns altres temes, es mostra inflexible a efectuar cap canvi en les seves pretensions sobre la seguretat, i fa pensar en temps passats on l’empresa no escoltava als que s’oposaven al seu criteri, amb els problemes que això ha portat, i tampoc escoltava les solucions que aportaven els representants dels treballadors als problemes que es plantegen en matèria de seguretat, que ara com ara ja és urgent de solucionar davant la possibilitat que s’agreugin com a conseqüència dels trasllats de personal que vol dur a terme la Direcció.

A causa de la particularitat de l’activitat d’aquest sector, els canvis abruptes són perillosos, i es pretén que en pocs mesos la major part de la seguretat efectiva a la mina passi a mans inexpertes amb la inestabilitat que se’n pot derivar, ja que la seguretat en el sector de la mineria és una matèria en la qual el coneixement del terreny, l’experiència i els anys d’ofici són primordials.

El Comitè d’Empresa, davant aquesta situació, denuncia que el treball precari no dóna estabilitat al territori i demana que l’empresa recapaciti en la seva decisió.

Entrades relacionades