logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Conveni del Cicle Integral de l’Aigua de Catalunya es veu afectat per la falta de consens en el manteniment de l’IPC que afecta a 6.000 treballadors i treballadores

En l’acte de signatura del mateix conveni, CCOO i la Intersindical CSC han trencat el consens sobre la revisió salarial d’aquest.
El passat 22 d’abril, la UGT FICA de Catalunya es va negar a signar el preacord del conveni autonòmic, ja que no contemplava la clàusula de revisió salarial i la conseqüent pèrdua del poder adquisitiu d’uns 6.000 treballadors i les treballadores.
Aquest matí ha tingut lloc la signatura del IV Conveni Col·lectiu del Cicle integral de l’Aigua de Catalunya pels anys 2021-2024. La redacció de l’article 36 del conveni no garanteix el manteniment del poder adquisitiu un cop finalitzi la vigència del mateix, ja que no inclou una clàusula de revisió salarial amb prou garanties.
Tot i els esforços per part de la UGT FICA de Catalunya per aconseguir un acord, ha estat impossible. Finalment, tal com es va evidenciar en la signatura del preacord del conveni autonòmic, CCOO, amb el beneplàcit de la Intersindical CSC, ha signat obviant les línies vermelles traçades entre les dues organitzacions sindicals més representatives del país que contemplen la inclusió de clàusules de revisió salarial i ha decidit rebutjar la nostra proposta i donar suport a la patronal.
En un moment que els índexs d’inflació estan desbocats, la nostra organització exigeix mantenir el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores i continuarem recolzant que aquesta crisi no l’hem de pagar les persones treballadores.

Entrades relacionades