logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Govern comença a reconèixer les seves mentides sobre la Model: la tancarà de manera immediata sense un centre de substitució

modeloUGT Presons denuncia que la Generalitat no pensa construir cap nou centre de preventius a la Zona Franca i que la reubicació dels treballadors de la Model suposarà un cessament massiu d’interins a la resta de centres catalans

El Govern de la Generalitat, per boca del conseller de Justícia, comença a reconèixer públicament les tres mentides que ha estat mantenint al llarg d’aquesta setmana, en relació al conveni que va signar amb l’Ajuntament de Barcelona a les mateixes dependències del Centre Penitenciari de la Model.

La primera mentida, que UGT Presons ve denunciant des de mesos abans de la pròpia signatura del conveni, ha estat ja reconeguda pel propi conseller a la televisió pública catalana tant ahir al vespre com aquest mateix matí, i consistia a repetir com un “mantra” que no s’havia encara pres cap decisió concreta en relació al tancament de la Model ni sobre si aquest es produiria abans o després de la construcció del nou centre de preventius a la Zona Franca.

Què ha canviat en aquests set dies per passar de no tancar el centre fins a la construcció d’un altre que el substitueixi a decidir fer-ho de manera immediata? És que els condicionants que ara troben per complir el que diu el conveni  -“l’ús serà vigent fins que s’hagin construït els nous equipaments de la Zona Franca i trasllat al nou centre penitenciari o en el moment en què les condicions del sistema penitenciari ho facin possible”- s’han fet evidents només en una setmana?

La segona mentida, que esperem que no hagin de reconèixer mai, és que la seva intenció inicial és aprofitar el tancament de la Model i la reubicació dels seus treballadors i treballadores per dur a terme un cessament massiu d’interins.

En les compareixences televisives del titular del Departament, aquest només ha “garantit” els llocs de treball dels treballadors de la Model (només faltaria), però no s’ha mostrat igual de contundent amb els llocs de treball ocupats per interins a la resta de centres penitenciaris.

I la tercera mentida, que també hauran d’acabar reconeixent, és que no pensen construir cap nou centre de preventius a la Zona Franca, i més quan a la intervenció d’aquest matí el conseller ha dit literalment “l’altre centre no és una necessitat urgent”.

Aquest és un Govern instal·lat en la mentida i la distracció permanents, que pren decisions de caire electoralista i mediàtic, i que considera els treballadors penitenciaris com una simple mercaderia només per aconseguir els seus fins, que no són altres que posar-se la medalleta d’haver assolit “la gran proesa” de tancar la Model. Que per seguir aquest camí hagin de trepitjar els drets laborals i deixar centenars de treballadors a la cuneta, tant els fa.

UGT Presons exigeix que el Govern abandoni el projecte de tancament de la Model sense un centre de substitució i que, enlloc de fer compareixences mediàtiques, doni la cara d’una vegada davant els representants dels treballadors.

Entrades relacionades

Leave a comment