logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Govern ja no pot amagar més les seves mentides sobre la Model

modeloUGT-Presons ja va avisar que el Govern aprofitaria el tancament per acomiadar interins i amortitzar llocs de treball i que no es construirà cap nou Centre de Preventius a la Zona Franca

El tancament efectiu de la presó Model ha posat en evidencia les mentides que des de fa mesos el Govern de la Generalitat, per boca del Conseller de Justícia, ha anat reproduint com si d’un mantra es tractés.

Al mateix Parlament de Catalunya el conseller es va comprometre literalment a què “no s’acomiadarà ni un sol treballador, ni funcionaris ni interins, ni de la presó Model ni de cap altre dels centres penitenciaris que hi ha a Catalunya”. Aquesta mentida l’ha anat repetint al llarg dels darrers mesos i, fins i tot ahir al vespre, la va tornar a reproduir amb total desvergonyiment en directe i des de la mateixa Model.

UGT-Presons denunciem que aquest compromís ja l’ha trencat quan a hores d’ara 54 interins han estat acomiadats i 36 ho seran en breu, ja que la seva renovació expira en pocs dies. Aquesta situació, que afecta desenes i desenes de treballadors i les seves famílies, víctimes de l’engany del conseller, ha estat ja posada en coneixement del Síndic de Greuges per part del nostre sindicat.

El conseller Mundó també comença ara a “oblidar-se” de fer referència a la construcció per al 2025 d’un nou centre de preventius a la Zona Franca de Barcelona, i només parla del nou Centre Obert que ha de substituir a l’actual ubicat al barri de Trinitat Vella, i el nou Centre de Dones, substitut de l’actual de Wad-Ras.

Aquesta nova mentida, que impedirà el promès retorn a la localitat de Barcelona de centenars de treballadors i treballadores de la Model que han estat obligats a dispersar-se per la resta de centres de Catalunya, demostra que l’únic interès d’aquest Govern i d’aquest conseller ha estat el d’afanyar-se a escenificar a corre-cuita el tancament sense importar-los que la precipitació comportaria danys al sistema penitenciari català i aprofitar l’excusa del tancament per fer desaparèixer llocs de treball i enviar treballadors a l’atur.

UGT-Presons denuncia que el tancament precipitat de la Model comportarà situacions  d’alt risc per a la seguretat en els altres centres degut a la massificació que ja s’està produint, situacions de les quals seran únics responsables el conseller i el propi Govern.

Entrades relacionades

Leave a comment