logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El personal de neteja de Tempo convoca mobilitzacions

El passat dia 30 de juliol, l’assemblea de treballadors i treballadores de Tempo va acordar convocar dues manifestacions a Salou, els dies 9 i 14 d’agost. El  9 d’agost, la manifestació sortirà a les 11.00 h de la Font Lluminosa -passeig Jaume I- i recorrerà el passeig de vianants que voreja les platges fins arribar a Vilafortuny a les 13.00 h. Dimecres, 14 d’agost, la manifestació sortirà a les 11.00 h de la Font Lluminosa -passeig Jaume I- amb un recorregut que finalitzarà a les 13.00 h davant l’Ajuntament de Salou, on es llegirà un manifest

L’assemblea també ha acordat portar a terme accions de protesta davant els ajuntaments d’Altafulla, La Canonja, La Pobla, Els Pallaresos i davant la delegació de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, davant la Diputació i les oficines de base a Tarragona.

El conflicte té el seu origen en la falta de puntualitat en el pagament dels salaris que l’empresa Tempo arrossega des de fa molt de temps, i que s’ha agreujat des del mes de març, que hauria d’haver abonat la paga de beneficis, que sumat a les liquidacions dels treballs fixos discontinus i a la paga de juliol, es deu a una part dels treballadors (cap treballador ha cobrat el mateix, i a tots se’ls deu alguna quantitat).

El Comitè d’Empresa ha tingut ja dues reunions amb la direcció de Tempo, en les quals només ha obtingut promeses que no s’han acabat complint. A Catalunya culpabilitza la Junta d’Andalusia dels seus problemes econòmics, i a Andalusia els atribueix al fet que la Generalitat de Catalunya no els paga.

El nombre de treballadors i treballadores afectats és de prop de 150 a la demarcació de Tarragona, dels prop de 600 de treballadors afectats a tot l’Estat.

El Comitè d’Empresa, paral·lelament a les accions reivindicatives, està promovent entrevistes amb cadascuna de les entitats contractants (ajuntaments, Diputació i Generalitat) amb l’objectiu de traslladar-los la difícil situació econòmica que està patint el personal afectat.

L’objectiu del Comitè és sensibilitzar les administracions contractants i l’opinió pública sobre la falta d’ètica en la subcontractació d’activitats a les administracions, que deleguen la responsabilitat de la neteja de les seves instal·lacions i les del públic en general a empreses que no compleixen les obligacions que tenen amb els seus treballadors i treballadores, en aquest cas no compleixen les seves obligacions econòmiques i, en general, cap d’elles compleix les seves obligacions en matèria de prevenció de riscos laborals.

Entrades relacionades