logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El sector postal es mobilitza per denunciar l’abandonament i desmantellament de l’empresa pública

UGT i CCOO de Catalunya duran a terme una “rodada postal”, caravana urbana de vehicles, com a protesta a Barcelona i amb la intenció de reclamar a la Direcció de l’empresa la fi del desballestament de Correos i denunciar l’abandonament de l’empresa pública postal a la comunitat de Catalunya.

Aquesta mobilització es farà demà divendres, 25 de febrer, i començarà a les 10 hores, amb inici del recorregut a Pg. Colom, seguit del Pg. d’Isabel II, Pla de Palau, Via Laietana, C. Mallorca, Pau Claris, Pg. de Borbó, Parc de la Ciutadella. Tindrà fi en format de concentració en el Parlament de Catalunya, de 12h a 13h.

Els motius que han portat als treballadors i treballadores del sector a mobilitzar-se són:

  • Retallada al servei públic postal: en els últims tres anys, s’han retallat més de 460 milions d’euros en el finançament del Servei Postal Universal. Aquest fet afecta sobretot la prestació del servei postal en l’àmbit rural.
  • La pròxima implantació d’un nou model de missatgeria: denunciem el fet de convertir els carters i carteres urbanes i rurals en riders, missatgeres precaritzades a les ciutats o a la Catalunya (i a l’Espanya) “buidada”.
  • Pressió angoixant a les oficines postals amb una greu falta de personal i sense limitar els objectius de l’empresa ni generar noves ocupacions.
  • L’ús dels CTA de Correos, conveniència de la filial de Correos Express.
  • Retallades de plantilla a l’empresa i augment de la precarietat laboral.
  • Tancaments d’oficines i centres de repartiment a Catalunya

Davant aquests fets, els sindicats UGT i CCOO de Catalunya de Correos continuen fent mobilitzacions en forma de” rodades postals” a Barcelona i a totes les capitals autonòmiques.

25 DE FEBRER

RODADA POSTAL, CARAVANA URBANA PER BARCELONA

INICI RECORREGUT 10h, Passeig Colom, Barcelona

CONCENTRACIÓ PARLAMENT DE CATALUNYA

De 12h a 13h a la seu del Parlament de Catalunya, Barcelona

Entrades relacionades