logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Suprem dóna la raó a UGT: els riders són falsos autònoms

La sentència del Tribunal Suprem sobre els riders, que afirma que són falsos autònoms i falses autònomes, dóna la raó a la UGT, que defensa des de fa temps la relació laboral d’aquests treballadors i treballadores. Aquesta sentència se suma a les nombroses sentències de tribunals inferiors que ja havien ens havien donat la raó en el mateix sentit.

És una gran notícia per als treballadors i treballadores d’aquest país, i especialment per a tots aquells que treballen a través de plataformes digitals. Reconèixer la relació laboral dels repartidors, com assenyala aquesta sentència, posaria fi a l’abús laboral i la mercantilització del treball que es produeix en aquest sector, i cal avançar en la negociació col·lectiva com a eina per a l’adequació de l’activitat de les plataformes digitals dins dels àmbits funcionals dels convenis sectorials.

És una gran notícia també per a la Seguretat Social, a la qual aquestes empreses hauran de cotitzar per les seves treballadores. Cal recordar que aquestes plataformes s’estalvien uns 10 milions d’euros a l’any en cotitzacions a la Seguretat Social.

Entrades relacionades