logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Tribunal Suprem dona la raó a la UGT: les i els riders són falsos autònoms

Font: ACN

La resolució del Tribunal Suprem sobre els riders en què assegura que els riders són falsos autònoms dona la raó a la UGT, que fa temps que defensa la relació laboral d’aquests treballadors i treballadores.

Aquesta resolució se suma a les nombroses sentències de tribunals inferiors que havien donat la raó al nostre sindicat en el mateix sentit.

Des de la UGT entenem que és una gran notícia per als treballadors i les treballadores, en especial per a tots aquells i aquelles que treballen a través de plataformes digitals. Com assenyala aquesta sentència, reconèixer la relació laboral dels repartidors i les repartidores acabaria amb l’abús laboral i la mercantilització del treball en aquest sector. Cal avançar en la negociació col·lectiva com a eina per a l’adequació de l’activitat de les plataformes digitals dins dels àmbits funcionals dels convenis sectorials.

És una gran notícia també per a la Seguretat Social, a la qual les empreses hauran de cotitzar ara pels seus treballadors i les seves treballadores. Cal recordar que aquestes plataformes s’estalvien uns 10 milions d’euros a l’any en cotitzacions a la Seguretat Social.

Entrades relacionades