logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els sindicats denuncien la situació de risc dels bombers i bomberes de la Generalitat de Catalunya

La UGT de Catalunya, CATAC, CCOO de Catalunya i CSIF han fet una roda de premsa el dia 24 de març per denunciar la situació de risc de les bomberes i bombers de la Generalitat

Des de fa dos anys, el 2020, els bombers i bomberes de la Generalitat de Catalunya hem patit accidents a conseqüència de la falta de comportament normal dels equips de respiració autònoma (ERA) que fem servir en les nostres intervencions en espais tòxics.

Aquests incidents posen en risc  la vida i la seguretat dels bombers i bomberes i, per tant, la prestació òptima dels nostres serveis.

La resposta a aquest problema, per part dels gestors del cos de Bombers, ha estat sempre acompanyada d’una actitud reactiva, sense la previsió de recursos ni prevenció per a totes les treballadores i treballadors que han de salvaguardar  la seguretat dels ciutadans i dels seus servidors públics.

Sospitem que darrere d’aquesta crisi, hi ha certs indicis d’un delicte contra la seguretat dels treballadors i treballadores, amagant o ometent informació, així com un possible delicte de prevaricació per part del Departament de Treball i la seva inspecció, sobretot, per haver desestimat les demandes del cos de bombers i bomberes davant d’un greu risc i possiblement, imminent.

Els sindicats majoritaris, també sospitem que la investigació interna feta de l’accident  del company Joan Liébana, mort el 17 de juny durant les tasques d’extinció d’un taller a Vilanova, es va tancar en fals quan ja eren coneixedors del mal funcionament dels equips ERA.

S’ha fet arribar a la Fiscalia les respectives querelles i demandes per dur a terme l’aplicació de les mesures cautelars que sol·licitem i ens han convocat, als sindicats denunciants i al Departament d’Interior, a acudir al Jutjat social número 12 a Barcelona.

És important poder resoldre aquesta situació, ja que les mesures correctores del Departament es dilaten en el temps i els bombers i bomberes sortirem en compliment dels nostres deures com a servidor públics amb un risc afegit per la incompetència dels nostres gestors.

Podeu veure les declaracions de l’Antonio del Rio, secretari general de la UGT Bombers de la Generalitat de Catalunya, en aquest enllaç

Entrades relacionades