logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La plantilla de FCC a Pals suspèn la vaga convocada els dies 17, 18, 19, 20, 21 i 22 d’abril

L’aturada indefinida a partir del 15 de juny queda subjecta al desbloqueig de la negociació del conveni. 

Els treballadors i les treballadores del centre de treball de FCC a Pals (Baix Empordà), encarregats de la neteja viària, de platges i recollida d’escombraries, suspenen la vaga convocada els dies 17, 18, 19, 20, 21 i 22 d’abril, davant el compromís de l’alcalde de Pals de portar al Plenari de l’Ajuntament del 8 de maig les reivindicacions de la representació sindical de la UGT i de la plantilla de FCC.

Reivindicacions:

  • Increment salarial del 2% el primer any; increment de l’IPC anual la resta d’anys de vigència del conveni.
  • Blindar els horaris i els llocs de treball.
  • Plus quilometratge, en el cas que la distància de la nau nova superi els 7 km.
  • Durada del conveni fins al 31/12/2022.

Recordem que el mes de setembre de 2018 es va constituir la mesa i es van iniciar les negociacions del conveni col·lectiu d’empresa al centre de treball. La resposta de l’empresa a les demandes de la UGT va ser que, degut a què s’havia d’iniciar una nova concessió, no pensava procedir a cap negociació de conveni fins que no es conegués el nou adjudicatari.

El 19 de febrer d’enguany, el nostre sindicat va registrar una instància a l’Ajuntament de Pals tot explicant la situació de bloqueig i la impossibilitat del personal de negociar cap millora social i econòmica davant la negativa de l’empresa. Pel que sembla, hi ha una nova adjudicatària, però amb un recurs, de manera que la situació per a la plantilla –una quinzena de treballadors i treballadores- continua sent la de l’inici de les negociacions.

Davant d’aquesta situació conflictiva, amb una clara repercussió negativa per a la plantilla, l’actitud dilatòria de l’empresa i la poca implicació de l’Ajuntament de Pals en la negociació del conveni col·lectiu, la UGT amb el suport de l’assemblea de treballadors i treballadores va decidir convocar sis dies de vaga a l’abril i la possibilitat d’una vaga indefinida a partir del 15 de juny.

La representació sindical de la UGT i els treballadors i treballadores de FCC de Pals han decidit suspendre la vaga pel gir que representa el compromís de l’alcalde de portar les reivindicacions de la plantilla al Plenari de l’Ajuntament del 8 de maig. Però, en el cas que sigui una mesura per evitar la convocatòria de vaga en període de Setmana Santa, la plantilla iniciarà vaga indefinida a partir del 15 de juny.

Entrades relacionades