logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La sanitat concertada es concentra demà a L’Hospitalet

Concentració demà, 15 de desembre, a les 11 h davant l’Hospital General de L’H: per un conveni digne, reducció de jornada, homogeneïtzació de condicions amb l’ICS, increment salarial i millores socials.

La UGT de Catalunya convoquem per a demà dimecres, 15 de desembre, una concentració a les 11 h davant l’Hospital General de l’Hospitalet (Josep Molins, 29-41) per reivindicar el paper que li correspon a la sanitat concertada.

La sanitat concertada està en fallida. No hi ha professionals ni mitjans, les infraestructures i els models estan totalment envellits, fent molt feixuga -a voltes massa perillosa- la feina diària i evidentment el desenvolupament personal i l’exercici normal de cadascuna dels persones que treballen en el sistema. La sanitat i la salut no són una joguina. No són un negoci, sinó un dret fonamental. El mercantilisme polític i l’economia basada en la productivitat i els guanys han ofegat tota l’estructura sanitària, cosa que només ha servit per enriquir els de sempre.

Ni la patronal és un interlocutor vàlid en un conveni autonòmic com el SISCAT, on el pagador és el CatSalut, que mai és present a la taula. Tampoc els polítics no han estat mai capaços de donar resposta a cap de les nostres reivindicacions.

La salut és única. El dret és únic i l’atenció ha de ser la millor possible i amb els millors professionals i els millors mitjans. Entenem doncs que hem d’homogeneïtzar i homologar tota la sanitat, i la salut, en un mateix espai, on les característiques bàsiques siguin exactament iguals. No han d’existir professionals de primer, segona o tercera: a la mateixa titulació i la mateixa activitat, mateixos drets, condicions laborals i mateixes retribucions. Retribucions i drets que, a hores d’ara, a més, queden massa allunyades dels països del nostre entorn.

Demanem a la classe política i la patronal, així com als col·legis professionals, que no es maltracti les i els professionals, que es malmetin els pressupostos. Volem una sanitat i un model sanitari universal, integrador, excel·lent i, en tot cas, el millor possible amb els mitjans que disposem.

Si ens quedem sense salut ens quedarem sense futur.

Entrades relacionades