logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La sentència del TSJC que reconeix la cessió il·legal de treballadors a Betevé ja és ferma

La UGT de Catalunya insta l’Ajuntament de Barcelona a un acord amb la plantilla que garanteixi als 245 professionals que fan Betevé les condicions laborals que la societat municipal ICB només aplica als 16 treballadors que té contractats directament

Amb data 15 de setembre de 2017, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència a favor de set treballadors -membres del comitè d’empresa- de BCN Audiovisual, tot reconeixent que hi ha cessió il·legal de treballadors entre aquesta empresa (propietat de la productora Lavínia) i la societat municipal ICB (Betevé, la televisió de la ciutat de Barcelona). Segons la sentència, ICB els havia d’incorporar immediatament en les condicions (salari, categoria i nivell salarial) que aplica l’Ajuntament de Barcelona als treballadors d’ICB, amb l’abonament de les diferències adeutades des de l’any anterior a la presentació de la demanda.

Davant d’aquesta sentència, tant Barcelona Audiovisual com ICB van interposar incident de nul·litat d’actuacions, que a data 19 de gener el TSJC ha desestimat, de manera que la sentència ja és ferma i s’ha d’executar.

Aquesta sentència vincula tots els jutjats socials de Barcelona i declara que la solució vinculada a aquests set casos -idèntica a l’aplicada als primers treballadors d’Antena Local que ja s’han incorporat a la plantilla de Betevé- s’ha d’aplicar als propers judicis que es faran.

Des de la UGT de Catalunya ens felicitem que, finalment, aquests set treballadors hagin guanyat el procés judicial a l’Ajuntament de Barcelona, ja que ha de suposar un pas definitiu cap a la regularització de la situació de tots els treballadors i les treballadores que realment conformen Betevé.

La justícia ja ha reconegut que el model d’externalització de quasi tota la plantilla de Betevé és il·legal. Davant d’aquest fet, des del nostre sindicat demanem a l’Ajuntament de Barcelona que reprengui les negociacions amb la plantilla de Barcelona Audiovisual per tancar un acord d’internalització dels 245 professionals que fan Betevé, amb les mateixes condicions laborals que la societat municipal ICB només aplica als 16 treballadors que té contractats directament, tal com reconeix la sentència del TSJC. L’Ajuntament de Barcelona no pot mantenir aquestes pràctiques laborals il·legals, per això li instem a què arribi a un acord en els termes de la sentència i que eviti allargar el conflicte obligant els treballadors i les treballadores de Betevé a un procés judicial d’anys.

Entrades relacionades

Leave a comment