logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT Comarques Gironines omple de fum lila la Catedral de Girona el 4 de Març

A les 11h del matí s’ha commemorat el Dia Internacional de les Dones del 8 Març, transformant de fum lila feminista, la ciutat de Girona des de la Catedral.

Com cada any, la UGT de Comarques Gironines, amb motiu del Dia de les Dones, han dut a terme una concentració a l’escala de la Catedral de Girona, pilar històric del patriarcat avui encara que manté estereotips sexistes que oprimeixen a les dones.

En aquest acte, s’ha denunciat de forma pública que encara vivim en una societat masclista amb mentalitat neoliberal i patriarcal on les dones són discriminades en tots els àmbits. Han intervingut en Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, l’Eva Gajardo, secretaria d’igualtat i formació, en Maxi Rica, secretari general de la UGT de Comarques gironines, la Gemma Martínez, secretaria de polítiques socials i igualtat de la UGT CCGG, Mª Jesús Malfeito, representant de la federació jubilats i pensionistes de la UGT CCGG i l’Elena Álvarez, portaveu nacional d’Avalot Joves de la UGT de Catalunya.

A més, S’ha dut a terme també, una performance d’aquelarre feminista transmutador, que ha volgut significar l’alliberació de les xacres masclistes que oprimeixen i encadenen a les dones en una societat pensada pel benefici econòmic del capital i els privilegis dels homes. L’acte final ha estat l’alliberament del fum lila, com a simbolisme d’energia sanadora del feminisme.

Entrades relacionades