logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT convoca aturades per denunciar les condicions deficients del lloc de comandament de circulació de trens d’ADIF a Barcelona

La UGT i el conjunt de sindicats del comitè d’empresa d’ADIF a Barcelona han convocat vaga per a tots els dimarts i els dijous dels mesos de setembre i octubre, de 0 a 4 hores, per denunciar les condicions deficients del lloc de comandament de circulació de trens.
La direcció d’ADIF ha incomplert l’acord pel qual es comprometia a dotar de personal suficient el lloc de comandament de circulació de trens a Barcelona perquè les persones que ocupessin aquest lloc poguessin desenvolupar les seves tasques professionals en les condicions de salut i seguretat en el treball necessàries. La convocatòria de vaga arriba després de diverses reunions infructuoses i després que ADIF s’hagi negat a a assistir a una reunió de mediació convocada pel Departament de Treball.

El lloc de comandament de circulació de trens regula el trànsit centralitzat de trens i és essencial per a la seguretat de la circulació ferroviària. Per aquesta raó, si el personal a càrrec d’aquest lloc de treball no pot fer els descansos corresponents perquè no hi ha personal suficient, existeixen dificultats serioses perquè puguin fer la seva tasca en les condicions necessàries per garantir la seguretat del trànsit ferroviari.

Durant l’estat d’alarma per la pandèmia, el desenvolupament del lloc de comandament ha estat considerat servei essencial. Des del nostre sindicat reclamem que aquesta essencialitat reconeguda durant els moments de crisi sigui també reconeguda explícitament per ADIF amb el complient dels acords assolits. La incapacitat i manca de voluntat negociadora per part de l’empresa han obligat el comitè a prendre una mesura que no desitja. Per aquesta raó, les aturades es convoquen entre la mitjanit i les 4 hores, perquè en cap cas es pretén perjudicar ni afectar la mobilitat de la ciutadania que travessa una greu crisi sanitària i social sense precedents.

Entrades relacionades