logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya considera insuficient el bo lloguer jove aprovat pel Govern de l’estat

La mesura aprovada no soluciona el problema d’accés a l’habitatge de les persones joves i pot conduir a un ús fraudulent del bo per part dels arrendataris
La UGT de Catalunya lamenta la gran oportunitat perduda per a establir unes polítiques d’habitatge realment innovadores i valents que acabin amb el problema de l’accés de l’habitatge de les persones joves. L’Executiu demostra estar allunyat de la realitat social, atès que un país amb una taxa d’emancipació juvenil del 14,9% no pot anunciar com a mesura estrella un bo que, en el millor dels casos, només beneficiaria a 70.000 persones i que, tal com està plantejat, genera profundes dubtes de la seva efectivitat.
Per a la UGT de Catalunya, els límits del preu total de l’habitatge que s’exigeixen per a poder accedir a la subvenció estimula que el mercat s’elevi, propiciant que part d’aquest bo d’habitatge jove acabi a la butxaca de l’arrendatari en lloc de ser un estalvi real pel jovent. Considerem que aquestes ajudes haurien d’estimular que els lloguers posessin el fre l’alça abusiva dels preus, controlant-los amb un límit de lloguer
Per tant, per a la UGT de Catalunya aquesta proposta sembla una cortina de fum per a emmascarar un fracàs polític com és el de no haver pogut aconseguir una llei d’habitatge que respongui a les necessitats vitals de la societat i, especialment, de les persones més vulnerables. En el cas de l’habitatge al nostre país, tant per compra com lloguer, es requereix unes mesures restrictives que controlin l’alça dels preus desmesurada que s’està produint i s’avanci a poder oferir un parc d’habitatges públic a preus molt més ajustats per a garantir el dret fonamental d’accés a un habitatge digne.
A més d’una profunda reforma en el mercat de l’habitatge del nostre país i de la manera en què s’ha de gestionar aquest bé bàsic, el Govern està en l’obligació d’avançar cap a un model productiu i laboral que abordi la precarietat juvenil i porti una major estabilitat a les persones joves treballadores.
Des de la UGT de Catalunya entenem que el problema d’accés a l’habitatge és un problema que afecta a totes les generacions i que afrontar-ho és decisiu per a lluitar contres les desigualtats socials. La nostra organització ha entomat aquest problema i hem exigit 10 MESURES DE XOC per a combatre el problema de l’accés a l’habitatge. Aquestes les podeu trobar al nostre informeHabitatge, caminar cap a un dret subjectiu garantit”.

Entrades relacionades