logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya denuncia la cessió il·legal de treballadors i la manca de prevenció de riscos laborals a l’empresa Embalajes Petit

L’empresa vol reduir costos amb l’externalització de llocs de treball i la manca d’inversió en formació i en manteniment de la maquinària

La UGT de Catalunya denuncia l’acomiadament de dos treballadors de l’empresa Embalajes Petit, situada a Parets del Vallès (Vallès Oriental), amb antiguitats de 24 i 26 anys, adduint raons organitzatives per millorar la competitivitat. La realitat és que ambdós llocs de treball seran externalitzats a empreses multiserveis, una pràctica que la factoria ve realitzant de manera abusiva en els darrers temps, però fins ara només després de casos de jubilació.

La direcció de l’empresa ha entrat en una dinàmica de voler augmentar la seva competitivitat reduint costos laborals i precaritzant els llocs de treball, ja que està recorrent a la subcontractació de diferents empreses multiserveis per disposar de mà d’obra barata, amb sous de 800 euros i sense drets. La direcció ja ha externalitzat treballadors –i fins i tot responsables de departaments- d’administració, neteja, manteniment, carreters, seccions tècniques, etc.

Dins d’aquesta reducció de costos, l’empresa ha deixat d’invertir en formació del personal i en manteniment de la maquinària, fet que va provocar dos accidents laborals greus el passat estiu: un atrapament de cama (se li va haver d’amputar al treballador) i un atrapament de mà (el treballador encara no ha recuperat la mobilitat).

Els nostres delegats han iniciat accions jurídiques per presentar vàries demandes, tant per la manca de prevenció de riscos laborals com pel que consideren que és cessió il·legal de treballadors i treballadores.

Embalajes Petit es dedica a l’embalatge de cartró ondulat i té una plantilla de 81 treballadors i treballadores.

 

Entrades relacionades

Leave a comment