logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya denuncia l’increment d’accidents mortals a la feina durant aquest any 

 

Només durant el mes de maig, han perdut la vida a la feina 9 persones i des d’inicis del 2022 portem la suma de 31 treballadors i treballadores mortes.
La UGT de Catalunya denuncia l’increment d’accidents laborals mortals durant aquest any 2022. Des del gener d’aquest any, 31 persones han perdut la vida en accidents de treball durant la seva jornada laboral. Aquesta xifra supera, amb diferència, els 24 accidents mortals acumulats que es van produir entre gener i maig de l’any passat.
Aquests accidents han estat provocats per agents materials, caigudes d’alçada, infarts, causes naturals i accidents de trànsit. S’ha de tenir en compte que, un gran nombre d’aquests accidents, es podrien haver evitat amb mesures preventives idònies.

Des del sindicat, volem destacar també l’increment dels accidents mortals a Girona, amb 7 accidents mortals fins ara, un més que els que es van patir durant tot l’any 2021.
Des de la UGT de Catalunya denunciem que encara avui els treballadors i treballadores perdin la vida per caigudes d’altura, atrapaments o aixafaments, causes que semblen més pròpies de les condicions de treball del segle XIX que del segle XXI. Així doncs, exigim a les empreses que adoptin les mesures preventives pertinents per evitar l’exposició o les conseqüències de l’exposició a aquests riscos: proteccions col·lectives (tancaments, baranes, xarxes, etc.), arnesos i sistemes de protecció anticaigudes, instal·lació de línies de vida, així com formació i informació adequada dels treballadors i les treballadores.

Cal ampliar els recursos humans i els materials de la Inspecció de Treball i dels organismes tècnics com l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball, l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral (ICSSL), i el Servei de Coordinació d’Actuacions de Salut Laboral, que depèn del Departament de Salut. També, cal una fiscalia que abordi amb més intensitat la seva acció en els delictes de risc i de danys a la salut de treballadors i treballadores.

Reclamem la necessitat de la creació del delegat o delegada de prevenció territorial o sectorial per a totes aquelles empreses que no disposen de representació sindical.
No podem continuar lamentant la pèrdua de vides de treballadors i treballadores. És de vital importància aturar aquesta lamentable situació de la sinistralitat laboral.
Necessitem situar la prevenció de riscos laborals en el centre de la recuperació i a les persones en el centre de totes les polítiques laborals. La salut és un dret fonamental també en el treball.

Entrades relacionades