logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya es felicita que l’Ajuntament de Terrassa hagi anul·lat el procés d’adjudicació del servei d’autobusos de la ciutat

tmesaEl comitè d’empresa de TMESA (Avanza) denuncia que la nova licitació a Moventis suposava una doble escala salarial i la pèrdua de condicions laborals de la plantilla subrogada

La UGT de Catalunya es felicita que, després de més d’un any de lluita del comitè d’empresa de TMESA, l’Ajuntament de Terrassa hagi anul·lat tot el procés d’adjudicació del transport col·lectiu públic i urbà de viatgers de la ciutat.

Al maig del 2014, l’Ajuntament de Terrassa va adjudicar la gestió dels autobusos al Grup Moventis. El comitè d’empresa de TMESA (propietat del Grup Avanza i actual empresa gestora del servei) va presentar al·legacions en dues ocasions a l’Ajuntament i al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que va suspendre dues vegades el concurs tot reclamant al consistori que justifiqués millor la seva decisió.

El comitè d’empresa va recórrer la licitació perquè la subrogació dels treballadors i les treballadores suposava una doble escala salarial dins de l’empresa, amb un augment de les hores de treball i una reducció del salari.

El nostre sindicat denuncia que el problema de l’adjudicació de serveis públics a unes ofertes que impliquen una rebaixa de les condicions laborals i salarials dels treballadors i les treballadores afectats és massa freqüent. Per això considerem molt positiu que la lluita sindical doni els seus fruits, en aquest cas aturant una adjudicació que significava un retrocés en drets laborals. De fet, l’oferta econòmica que havia presentat Moventis es trobava 1,2 milions d’euros per sota del cost del servei.

La secció sindical de la UGT de Catalunya a TMESA demana a l’Ajuntament de Terrassa que el nou procés de licitació del servei que s’obrirà d’aquí un any sigui més transparent i asseguri el manteniment de les condicions laborals i salarials de la plantilla.

Entrades relacionades

Leave a comment