logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya exigeix a les empreses que apliquin els acords salarials al voltant del 3% pactats a l’AENC i l’AIC

No es pot ajornar més la recuperació del poder adquisitiu de treballadors, treballadores i famílies.

Denunciem les abusives pujades de preu de l’energia, que afecten en major mesura els salaris més baixos i vulnerables.

Segons les dades publicades avui per l’INE, durant el mes de setembre els preus han  augmentat un 0,1% a Catalunya i un 0,2% a l’Estat, el que situa la variació interanual tant catalana com espanyola en el 2,3%.

Els grups que més s’han incrementat a Catalunya són el vestit i calçat (4,6% mensual i 1,1% interanual) per la finalització del període de rebaixes i l’inici de la temporada d’hivern, i l’habitatge (1% mensual i 5,1% interanual) per la pujada de l’electricitat i també del gas i del gasoli.

Per províncies, els preus respecte a l’agost s’han mantingut a Barcelona i Tarragona i han augmentat a Girona (0,2%) i a Lleida (0,4), mentre que l’increment interanual oscil·la entre el 2,2% de Barcelona i el 2,7% de Lleida:

Variació mensual(%)Variació interanual(%)
Espanya0,22,3
Catalunya0,12,3
Barcelona0,02,2
Girona0,22,5
Lleida0,42,7
Tarragona0,02,6

És hora de reactivar la negociació col·lectiva i millorar els salaris perquè els treballadors i les treballadors recuperin l’important poder adquisitiu perdut durant anys de crisi i de sacrificis. Aquest estiu la UGT de Catalunya vam presentar un informe on denunciàvem que el 25% de les persones assalariades a casa nostra encara cobren menys de mil euros. L’economia creix, les empreses tornen a obtenir beneficis i els preus continuen augmentat; per tant, és de justícia que treballadors, treballadores i famílies també vegin com la seva economia millora.

A més, volem denunciar les abusives pujades de preu de l’energia, com és l’electricitat, el gas i el gasoil, consums de primera necessitat que fan perdre més poder adquisitiu encara a les famílies i que afecten en major mesura els salaris més baixos i vulnerables, provocant casos de pobresa energètica que l’administració no hauria de permetre a la nostra societat.

La UGT de Catalunya exigim a les empreses que apliquin tant l’acord salarial pactat al AENC com a l’Acord Interprofessional de Catalunya, acords que han de traslladar als convenis col·lectius augments salarials al voltant d’un 3% -que permetin guanyar poder adquisitiu- i que estableixin l’increment dels salaris mínims de conveni a 14.000 euros anuals. També demanem la inclusió als convenis de clàusules de revisió salarial amb efectes retroactius.

Per últim, des de la UGT de Catalunya reclamem mesures immediates que reverteixin les reformes laborals i els efectes negatius que ha tingut, per tal de reduir la precarietat laboral i millorar les condicions de treball.

 

Entrades relacionades