logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT exigim al Govern de la Generalitat que derogui totes les retallades dels serveis públics

En la reunió matinguda ahir de la MEPAGC, la UGT de Catalunya va exigir als representants del Govern que deroguessin a través de la Llei de Pressupostos o de la Llei d’acompanyament totes les retallades que es van aprovar a l’etapa del Govern d’Artur Mas (2012).

Per la UGT el Govern ha d’aixecar d’una vegada per totes les mesures que impedeixen la negociació dels drets sostrets als treballadors públics de Catalunya i que van ser acordades amb el Govern del PP. Ja és hora que el Govern demostri el respecte i la consideració que te envers els seus empleats i empleades.

L’esmentada reunió va ser convocada per l’Administració per negociar el projecte de Pressupostos de la Generalitat per l’any 2020 amb la intenció clara de complir exclusivament amb el tràmit legal de consulta sindical que obliga al Govern de la Generalitat el TREBEP.

Cal recordar que tots els increments retributius dels empleats públics catalans dels anys 2016, 2017, 2018, 2019 i 2020 han estat fruit de negociació col·lectiva a nivell estatal i conseqüent normativa bàsica estatal; cap increment retributiu ha estat fruit de la voluntat directa del Govern de la Generalitat.

El que havia de ser un acord fàcil pel Govern de la Generalitat, ja que UGT i CCOO som signants de l’acord estatal que ha permès les pujades salarials del trienni 2018-2020, es va travar quan l’Administració es va negar a acceptar la condició que la pujada salarial del personal funcionari i laboral es fes de forma immediata.

Funció Pública ha volgut lligar el cobrament de les pujades salarials del personal laboral a la negociació del Conveni Col·lectiu; cosa que ha fet inacceptable la proposta d’acord que es feia des de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració.

El resultat pràctic d’aquesta manca d’acord és que la pujada salarial del personal funcionari es farà efectiva a partir de la nòmina del mes de febrer i que caldrà esperar al que pugui passar a la reunió negociadora del personal laboral el proper 30 de gener.

Entrades relacionades