logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT- TB desconvoca la vaga d’autobusos i arriben a un acord amb l’empresa

Aquest matí s’ha celebrat una reunió a la seu de Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, entre l’empresa TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i els representants sindicals de la UGT de Catalunya.

En aquesta reunió, s’han tractat els motius pels quals s’anava a dur a terme una vaga prevista pel dia 28 de febrer, 1, 2 i 3 de març en franges horàries parcials.

En la mediació per arribar a una negociació i desconvocar la vaga, s’ha considerat un acord favorable pels treballadors i treballadores de l’empresa. L’empresa s’ha compromès a actualitzar les taules salarials aplicant-ho en les nòmines de febrer, taules que no s’actualitzaven des del 1998/2001. A més, també es farà l’abonament dels atrassos reconeguts d’entre el 2020 i 2021 que afectava a més de 4.200 treballadors i treballadores i que havien reclamat amb anterioritat.

Pel que fa a la problemàtica del conveni col·lectiu, han acordat que entrarà en vigor i tindrà una durada mínima de 3 anys. Aquest, inclourà la creació d’un sistema de productivitat que permeti la percepció d’una bonificació, que serà variable, per un import màxim de 610 euros anuals en els termes i condicions que estipulin el conveni col·lectiu i el contracte.

Aquests punts, juntament amb d’altres, s’han acordat que seran vàlids a partir de l’existència del conveni col·lectiu.

És per aquest motiu, que la UGT-TB de Catalunya ha considerat desconvocar la vaga fixada durant el Mobile World Congress i ha aconseguit un acord que afavoreix les condicions laborals i respon a les reclamacions dels treballadors i treballadores de TMB.

Entrades relacionades