logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya urgeix les patronals a signar el preacord que ha de regular la figura de les persones becàries i dels contractes en pràctiques en el marc de la negociació col·lectiva

Des de fa molts mesos els sindicats majoritaris estem mantenint reunions amb les dues patronals principals del nostre país –Foment del Treball i PIMEC– mitjançant l’espai de diàleg que ens ofereix el Consell de Relacions Laborals (CRL). Ens han reconegut el paper fonamental que tenim les persones joves, sent el futur de la nostra societat, i que cal integrar-nos dins el mercat laboral per impulsar i assegurar la prosperitat com a societat, la de les empreses i els països mitjançant la formació, la preparació i l’experiència. Les persones joves som un element clau.

Prova d’això, són aquests preacords negociats, per materialitzar en recomanacions a la negociació col·lectiva per tal que serveixin de referència en les agents implicades en les signatures dels convenis col·lectius. Així doncs, en el marc de l’espai de diàleg del CRL, l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya vam preacordar entre altres aspectes:

  • Identificar els grups de feina on és lícit utilitzar el contracte en pràctiques.
  • Que la representació sindical tingui coneixement del nombre de persones becàries dins l’empresa, ja siguin beques, formació i aprenentatge o pràctiques no laborals.
  • Incloure en els contractes d’aprenentatge els itineraris que se seguiran dins les empreses i quines competències s’adquiriran, proporcionant els coneixements necessaris per desenvolupar la feina. De manera paral·lela, avaluar periòdicament l’experiència i les competències adquirides.
  • Definir requisits, competències i recursos dels quals ha de disposar la persona tutora, que ha de gaudir de formació en prevenció de riscos laborals corresponent al lloc treball de la persona jove.
  • Recollir al conveni col·lectiu l’accés de les persones becàries i els beneficis socials que l’empresa ofereix a les altres persones treballadores.
  • Afavorir la contractació estable, preferentment en persones amb menys de 30 anys i joves aturades. També equiparant la jornada, el grup professional i el salari base en el cas dels contractes de relleu.
  • Establir clàusules de flexibilitat horària, de polítiques de formació adequades a les necessitats presents i futures i de reducció de la jornada anual. També proposant la jornada laboral continuada durant tot l’any i la creació de bossa d’hores de gestió individualitzada.
  • Facilitar a les persones joves l’elecció dels dies i les hores en les quals desenvoluparan la seva feina complint amb un nombre d’hores anuals determinat.
  • Remunerar els permisos per a exàmens vinculats a obtenir un títol acadèmic o professional que pugui millorar o perfeccionar les tasques que realitza dins l’empresa.
  • Garantir la salut laboral, per això el pla de prevenció de riscos laborals ha de tenir en compte les interaccions entre joves en pràctiques i les persones treballadores.

Quan ja s’estava a punt de tancar el preacord, a falta només de la darrera reunió i sense donar cap motiu, les patronals s’han fet enrere. Encara no coneixem el perquè de la seva negativa, que arriba justament quan esclata una pandèmia mundial que encara ens ha portat més precarietat laboral a les joves. Segons diversos informes, tals com l’elaborat per l’Observatori de la Joventut o el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, queda demostrat per les dades que les joves som les persones més vulnerables laboralment.

Des de l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya volem posar una vegada més especial èmfasi en les joves becàries, en totes les seves modalitats. Són persones que malgrat estar desenvolupant una feina dins d’una empresa no tenen contracte laboral, i per tant, no son personal laboral de les empreses i no estan emparades pels drets de les persones treballadores.

En aquests moments, aquesta situació cobra especial rellevància en el cas del sector sanitari i hospitalari, així com a la resta de sectors estratègics dins de la societat. Dins del context en el qual vivim, s’han hagut d’accelerar algunes contractacions, fins i tot de gent que encara no té acabada la seva formació.

Pensem que és un gran error obviar aquests preacords que impulsarien de manera notòria les condicions laborals de les persones joves ara que estem començant a pagar el preu de la pandèmia de la Covid.

Des de l’Avalot exigim a les patronals Foment del Treball i Pimec, que demostrin el seu veritable interès pel jovent i pel país signant aquest preacord.

Entrades relacionades