logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Les noves licitacions per als serveis d’atenció al públic i mediació en els museus i centres culturals depenents de l’ICUB , obligades a referenciar-se en el conveni del lleure educatiu

UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya signen amb l’Ajuntament de Barcelona i la patronal l’acord que permetrà dignificar les condicions laborals d’aquest col·lectiu, format per un miler de treballadors i treballadores

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya han arribat a un acord amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (ACELLEC) que permetrà posar fi a la precarietat que durant anys ha patit el miler de treballadors i les treballadores que ocupen aquest sector.

Com a eix fonamental, els sindicats hem aconseguit que les noves licitacions prenguin com a referència el Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya vigent en cada moment, en la determinació dels preus de les licitacions que tenen com a objecte la realització de serveis socioculturals per a museus o centres culturals especialitzats i activitats de difusió i dinamització del patrimoni. D’aquesta manera, queda garantida la subrogació de plantilla i condicions laborals, tal com marca la Llei de contractes del sector públic.

Tanmateix, amb aquest acord l’ICUB vetllarà perquè els treballadors i les treballadores de les empreses prestadores del serveis d’atenció al públic i mediació cultural se’ls hi apliquin les condicions laborals i salarials d’aquest conveni sectorial, i pot arribar a ser possible causa de resolució del contracte el seu incompliment.

Pels dos sindicats es tracta d’una qüestió cabdal que des de fa molt de temps reivindiquem. Les administracions públiques han de ser un exemple de respecte dels conveni col·lectius, i el preu no pot ser l’únic factor per adjudicar un contracte públic, ja que els concursos a la baixa repercuteixen directament en la precarització de les condicions laborals i salarials. La rebaixa de drets laborals ha estat especialment sagnant en el cas d’externalitzacions a través d’empreses multiserveis, que no respecten els convenis sectorials per augmentar els seus beneficis.

Així mateix, en els plecs de les licitacions es prenen com a referència les categories i tasques descrites en el Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, així com una taula d’equivalències que inclou les categories professionals que es troben en el sector de serveis d’atenció al públic i mediació en els museus i centres culturals.

Els sindicats vigilarem que aquestes licitacions i el desenvolupament de la seva execució es facin segons l’acord de la Mesa de seguiment creada a tal efecte.

En aquest enllaç trobareu l’acord.

Entrades relacionades