logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nou atac salvatge a les presons catalanes

Mentre la Consellera de Justícia inaugura la “Fira del pa i el cereal” a Cervera, dos companys del Dert de Brians 2 han rebut un brutal atac per part d’un pres.

Només han passat 11 dies des de la darrera agressió als funcionaris al departament de salut mental. Avui, cinc companys del Dert han estat atacats de forma salvatge per un intern amb antecedents molt greus i d’alta perillositat. La impecable actuació i la gran professionalitat dels companys ha estat l’únic fet que ha impedit que avui no haguem de lamentar una mort.

L’intern ha sostret una placa metàl·lica de la ventilació, l’ha doblegat i se l’ha posat al puny. Els funcionaris quan han obert la porta de la cel·la, per fer la sortida, no han tingut cap oportunitat: se’ls hi ha llençat a sobre i els ha colpejat violentament, causant talls i contusions greus. Tres companys han hagut de marxar a la mútua a causa de les lesions.

Els efectius del Dert, com gairebé està passant cada dia, estaven sota els mínims exigibles. Ja fa mesos que avisem del perill que això comporta i de com es compromet la seguretat del centre, la dels mateixos interns i la dels treballadors. Tot i així, la Direcció de Brians 2 no fa absolutament res.

Seguim denunciant, com hem fet fins ara, que les condicions en les quals treballen els companys i companyes de les presons catalanes són lamentables:

– És evident que existeix una manca endèmica de personal i de mitjans.

– Treballen sota normatives “Kafkianes” que xoquen frontalment amb la possibilitat d’establir l’ordre i la convivència dins les presons.

– S’hi suma una total absència d’accions per part de la direcció  davant del seguit d’agressions greus als treballadors que no han cessat i que s’han incrementat des que es va publicar la circular 2/2022.

– Aquesta situació conviu amb projectes surrealistes amb inversions milionàries (com la famosa cel.la encoixinada) que l’únic que fan és sobrecarregar de feina a la ja minvada plantilla.

La UGT Presons, sindicat majoritari a les presons catalanes, fa directament responsable a la consellera de Justícia de totes i cadascuna de les agressions que estem patint professionals penitenciaris.

S’exigeix a la Secretaria que prengui mesures immediates i urgents per tal de restablir l’ordre al centre i garantir la integritat de tot el personal, abans que s’hagin de lamentar fets més greus. Si aquesta situació no es soluciona, des del sindicat majoritari iniciem accions contundents per tal d’aturar el desgavell que pateixen els treballadors i les treballadores de les presons catalanes.

 

Entrades relacionades