logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seguim apostant per la taula negociadora per garantir els drets de la plantilla de Metro

Tot i respectar el resultat de l’assemblea del dia 14 de desembre, en què la plantilla del Metro de Barcelona va decidir convocar una jornada de vaga per al proper 11 de gener de 2021, la secció

sindical de la UGT continua considerant que per a la classe treballadora la vaga és una eina per aconseguir un objectiu i que no  pot convertir-se en un objectiu per sí sola. Així que malgrat acceptar la decisió de l’assemblea, i en conseqüència convocar la vaga en què participem tots els sindicats, la secció sindical de la UGT vol expressar que:

  • En la primera reunió en la que la direcció expressa el seu pla per convertir en interins 256 treballadors i treballadores mitjançant un contracte d’interinitat per a cada plaça vacant i un concurs de mèrits quan hi hagi taxa de reposició.
  • En la reunió mantinguda el 27 de novembre, amb la presència dels cinc sindicats que formen majoria al Comitè d’Empresa (UGT, CCOO, SU, CPTC i UTM), exigíem que el pla de consolidació no inclogués contractes d’interinatge, pels riscos que comporta perpetuar la seva temporalitat. Com es pot comprovar a l’acta, no hi haurà contractes d’interinatge.
  • En la reunió de l’1 de desembre, en què hi assistim tots els sindicats –llevat de CGT-SO-CIM– amb les nostres assessories jurídiques, exigim garanties que al llarg de tot aquest procés no hi haurà afectació per a cap lloc de treball. L’acta de la reunió recull el compromís de la direcció a no menyscabar les condicions contractuals de cap treballador o treballadora.
  • En la reunió permanent del comitè ampliada —en la qual hi assistim tots els sindicats menys els tres que van decidir no torna a parlar amb l’empresa— tornem a exigir que es compleixi amb tot allò pactat en els nostres convenis sobre la conversió de tots els contractes relleu a contractes indefinits. L’acta recull la garantia de conversió automàtica a contractes indefinits dels 87 contractes relleu i, per tant, el compliment d’allò que estableix el conveni. Així mateix exigim que es compleixi allò pactat pel que fa a la contractació de la borsa d’estiu activant aquelles jubilacions parcials que estan aturades.

La secció sindical de la UGT a Metro de Barcelona està convençuda que la defensa dels drets dels treballadors i les treballadores amb contractes temporals és possible sense aixecar-se de la taula de negociació, tal com hem demostrat en les reunions mantingudes on hem garantit el compliment del conveni i hem exigit les garanties necessàries perquè cap lloc dels treballadors temporals es trobi en risc.

Entrades relacionades