logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO acusem Correus d’anteposar el Black Friday a la salut de les treballadores i els treballadors

UGT i CCOO denunciem que en els darrers dos mesos l’impacte de la segona onada de la pandèmia ha triplicat el nombre de contagis per la Covid-19 acumulats a Correus:més de 1.100 casos positius i 8.500 treballadors i treballadores s’han vist afectats pels contagis. Com en la primera onada de la pandèmia, la plantilla de Correus és el segon col·lectiu amb major nombre de contagis, després del sanitari. Actualment, a Catalunya hi ha 1.201 afectats i afectades i 106 casos positius. A la demarcació de Barcelona hi ha un total de 89 contagis i 106 casos positius.

Des de fa mesos la direcció de Correus ignora les demandes de CCOO i UGT per incrementar les mesures preventives. A la demarcació de Barcelona hem denunciat la precarietat dels treballadors i les treballadores en els centres de treball de la ciutat de Barcelona com la USE 6, el Centre Logístic Integral de Zona Franca, el Districte 1 i diferents poblacions de la demarcació: Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, El Prat de Llobregat, Castelldefels, CTA de Sant Cugat del Vallès, entre altres moltes poblacions i centres de treball afectats per contagis, brots, quarantenes no realitzades correctament per no considerar que eren contactes estrets, i manca de neteja i desinfecció.

Correus segueix mantenint la totalitat de la plantilla en centres de treball massificats, contractant fins i tot més personal sense aplicar les necessàries rotacions i provocant un amuntegament d’alt risc per a la plantilla i per a la ciutadania. L’empresa s’obsessiona a mantenir l’activitat de cara al negoci que suposa l’increment de les campanyes del Black Friday i de Nadal, intentant ocultar els contagis per evitar el tancament de centres.

És per això, que tant UGT com CCOO valoraran dimarts vinent la posada en marxa d’un calendari de mobilitzacions, inclús si cal durant el Black Friday i al llarg del mes de desembre, fins que l’empresa apliqui les mesures de protecció pertinents per salvaguardar la salut del seu personal, així com la de tots els ciutadans. Aquestes mesures passen per la rotació de la plantilla, la fixació de torn, facilitar dues mascaretes; i la realització de proves PCR i serològiques a tot el personal, entre d’altres.

Entrades relacionades