logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT TB avisa que obrir la porta davantera dels autobusos augmenta el risc de contagi per a les i els xofers

La mesura que s’inicia avui amb el retorn a les escoles se suma a la negativa de la direcció de prendre la temperatura a la plantilla.

Durant aquests mesos de pandèmia la secció sindical de la UGT ha sol·licitat reiteradament a la comissió permanent Covid-19, creada des de la direcció amb el comitè d’empresa per tractar els temes corresponents sobre la situació actual, que es prengui la temperatura a la plantilla en el moment d’entrar al lloc de treball per a la seguretat i la prevenció de possibles contagis. La resposta que ha donat la direcció al nostre sindicat és que valorarien aquesta mesura, però sempre advertint-nos que aquesta mesura podria atemptar la intimitat del treballadors o treballadora. Des del sindicat portem 4 mesos sense una resposta clara. Avui, 14 de setembre, amb el 100% del servei als carrers, des del nostre sindicat considerem que prendre la temperatura a tot el personal és unamesura mínima de seguretat, tal com fan es fa a l’entrada d’un gran nombre de centres de treball a tot Catalunya.

D’altra banda, amb la tornada a les escoles, la direcció de l’empresa posa per damunt de tot la qüestió econòmica i redueix els mitjans de seguretat de la plantilla i dels usuaris i les usuàries, obligant sense consens a obrir la part davantera dels autobusos, augmentant el risc de contagi, tot i la instal·lació de mampares, ja que no es podrà mantenir la distància de seguretat amb el passatge. Cal recordar que el conductor o la conductora de l’autobús pot estar fins a 8  hores dins de l’autobús. Aquesta mesura no té el consentiment del comitè de seguretat i salut.

Si la direcció no recondueix aquesta situació, des de la nostra secció sindical prendrem les mesures jurídiques necessàries, sense descartar demandar la direcció de l’empresa per danys i perjudicis pels treballadors o treballadores que es contagiïn de Covid-19 en el seu lloc de treball.

Entrades relacionades