Camil Ros i Javier Pacheco traslladen al President Torra la necessitat de construir espais de diàleg i consens polític entre diferents per cohesionar el país i corregir les desigualtats

Reunió dels secretaris generals de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya amb el President de la Generalitat.

Davant la situació complicada que viu el nostre país, molt condicionada per la judicialització de la política, la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya demanem, novament, la finalització de la presó preventiva dels líders polítics i socials, i traslladem al President la necessitat de construir els espais de diàleg i consens polítics entre diferents per trobar una solució al bloqueig polític i institucional com a resposta a la sentència, resposta que haurà de ser tan àmplia i cohesionadora com sigui possible. Així li han fet saber al President de la Generalitat, Quim Torra, els secretaris generals de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, en la reunió que ha tingut lloc avui al Palau de la Generalitat.

Catalunya necessita estabilitat política i un govern que governi; per això aquest nou escenari també és especialment necessari per reconduir la situació que pateix una part molt important de la ciutadania de Catalunya. Les dues organitzacions hem traslladat al President Torra la nostra profunda preocupació per la situació de creixent desigualtat a Catalunya, per l’increment de la pobresa, els baixos salaris i la temporalitat a la feina, la bretxa salarial de les dones, la baixa inversió en sanitat, en educació i en dependència i l’augment de la sinistralitat laboral. La desigualtat s’eixampla de tal manera que hi ha més de 10 anys de diferència en l’esperança de vida entre les persones amb rendes més altes i les persones amb rendes més baixes.

Catalunya està desaprofitant el creixement de l’economia per fer-la arribar a la gent i corregir les desigualtats. El Govern ha de fer polítiques per reforçar la base del benestar i la cohesió del país, i que són part fonamental de l’ecosistema econòmic necessari per a un canvi de model productiu més sostenible.

Cal impulsar els valors democràtics i el respecte a posicions polítiques discrepants. És responsabilitat dels partits polítics, les institucions i, en primer lloc, del President Torra com a màxim representant del govern català.

Comments are closed.