logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Coneix-nos

Què és la UGT de Catalunya?

La UGT de Catalunya és un sindicat de classe, d’orientació socialista, plural, autònom i nacional, que conforma l’esquerra social –sense que això comporti necessàriament una adscripció partidista- i que utilitza la concertació social des del principi de la lluita de classes, com a mètode d’avenç per millorar les condicions de treball i de vida dels treballadors i les treballadores.
La UGT de Catalunya es defineix com:
  • Un sindicat de classe, d’orientació socialista, autònom i nacional
  • Un sindicat democràtic, solidari i participatiu
  • Un sindicat arrelat al territori i al teixit econòmic de Catalunya
  • Un sindicat plural i representatiu de la diversitat sociocultural
  • Un sindicat internacionalista
La UGT es va fundar l’any 1888 a Barcelona i des de llavors s’ha adaptat als canvis sense renunciar als seus principis: la millora de les condicions de treball, el desenvolupament i la redistribució econòmica, i el progrés social i cultural, des d’un clar model socialdemòcrata. Els valors fonamentals del nostre sindicat també continuen plenament vigents: la igualtat, la justícia, la llibertat i la solidaritat.
La UGT de Catalunya té com a àmbit d’actuació la Comunitat Autònoma de Catalunya i es dota d’Estatuts propis, a fi de poder desenvolupar plenament la seva activitat i autonomia.
La nostra organització està confederada a la UGT estatal, i a nivell europeu formem part de la Confederació Europea de Sindicats (CES-ETUC) i a nivell mundial de la Confederció Sindical Internacional (CSI-ITUC).