logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

AMIC-UGT de Catalunya presenta un Informe on reivindica les aportacions de les persones estrangeres i demana a la societat que rebutgi actituds i discursos racistes i xenòfobs

El 21 de març, amb motiu del Dia Internacional contra la Discriminació Racial, AMIC-UGT de Catalunya publica l’informe ‘Aportació de les persones estrangeres a l’estat del benestar’.
Aquest estudi l’ha elaborat l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya amb l’objectiu de posar en relleu la importància de la població estrangera pel que fa al manteniment de l’estat de benestar a Espanya en aquests moments i en el futur. A més, també posa de manifest la falta de fonaments i evidències en molts dels rumors i prejudicis presents en la nostra societat que inciten al rebuig de la població estrangera.
En l’informe s’hi recullen dades demogràfiques i dades relatives als quatre pilars de l’estat de benestar (pensions, educació, sanitat i serveis socials), i s’hi analitza l’ús que en fa la població estrangera, així com la seva aportació en el manteniment d’aquests.
Altres dades que conté l’informe fan referència a l’envelliment de la població estrangera, el seu índex de fecunditat, grau d’estabilitat en el mercat laboral, condicions socioeconòmiques o la seva infrarepresentació en l’ús i accés de determinats serveis socials.
Com a conclusió, el document destaca que sense l’aportació de les persones estrangeres, el nostre país tindria greus conseqüències econòmiques, socials i demogràfiques. Hi hauria menys habitants, menys població activa, menys pensions i la població seria més envellida. L’actual estat de benestar se sosté, avui, per la contribució de tothom. I la importància de la població estrangera a Espanya no únicament es tradueix en l’impacte que té sobre l’àrea econòmica i demogràfica, sinó també per la seva contribució cultural i social.
Per tot això, AMIC-UGT reconeix el paper primordial de les persones estrangeres i demana al conjunt de la societat que rebutgi qualsevol actitud racista i xenòfoba i que treballi conjuntament per la convivència i la cohesió social.
A través d’aquest enllaç podeu accedir a l’informe extens en castellà d’AMIC-UGT i també en aquest, al resum del mateix informe.

Entrades relacionades