logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Comunicat comitès empresa Nissan

Avui hem mantingut una nova reunió de la taula de reindustrialització de Nissan en la qual hem analitzat l’estat actual de tots els projectes, aprofundint en l’anunci que va fer GWM la setmana passada on es plantejava seguir o no en el procés.

Davant del posicionament de GWM, la taula ha fet diversos moviments enfocats a què la companyia asiàtica es replantegi la decisió i que doni alternatives per a seguir negociant. En aquest aspecte, en les darreres hores hem fet arribar al president de la companyia una carta en què totes les parts de la taula de reindustrialització es comprometien a variar alguns dels termes inicialment proposats:

– Es farà un esforç important pel que fa als ajuts per a reforçar la inversió.

– S’adaptaran els preus dels terrenys de Zona Franca per aconseguir un preu més competitiu.

– Nissan està disposada a replantejar la negociació dels actius, sempre tenint en compte que aquests estan vinculats a les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

– La part social està disposada a iniciar un diàleg en què s’aclareixi els termes socials que s’establien a l’acord i la seva vinculació als actius.

GWM ha rebut aquesta carta junt amb una petició de reunió al més alt nivell amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Per part de la companyia han respost que en els dies vinents es donarà una resposta si es vol seguir optant per a la reindustrialització de Nissan o si finalment es dona per descartada definitivament.

Amb aquesta situació, i amb data d’avui, la taula ha decidit obrir el següent escenari: HUB per a zona Franca i Sant Andreu i Silencia per a Montcada, quedant oberta l’opció d’ampliar el HUB per a Montcada.

La decisió és obrir vies de negociació en els propers dies per explorar els altres opcions i concretar certs aspectes importants, com la redimensió del HUBI i els metres que necessitaria en Zona Franca o el nivell d’ocupació que generaria i el temps que trigaria a ser efectiva.

Per part de KPMG se’ns ha fet arribar una presentació preliminar d’un projecte de manteniment de vehicles militars que podria ser complementari en cas de necessitat.

Per a la representació dels treballadors i treballadores segueix sent una prioritat absoluta aconseguir un projecte industrial que doni garanties d’ocupació a tots els treballadors i treballadores de Nissan i que alhora sigui tractor per al teixit industrial associatiu. Per això no donem encara l’opció de GWM per perduda, no obstant això, és important començar la negociació amb el pla alternatiu perquè no ens podem quedar aturats esperant, amb el risc que comportaria una resposta negativa. Per aquesta raó, encara que la resposta sigui positiva i vulguin seguir negociant, no pararem en el pla B i seguirem negociant en paral·lel per si tornéssim a trobar en situació de bloqueig.

Són moments clau per al futur de la nostra reindustrialització, i des de la representació dels treballadors i les treballadores hem de deixar un missatge ben clar: és el moment de mostrar el màxim compromís amb tots els membres de la taula, deixant de banda interessos polítics i econòmics per anteposar els treballadors i les treballadores, que som els únics que patirem les conseqüències.

Entrades relacionades