logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El sector d’Educació signa el VIII Conveni col·lectiu de Catalunya de residències, centres de dia i llars residències per a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual

El passat dilluns, la Patronal Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat intel·lectual i els sindicats UGT i CCOO van arribar a un acord per a la signatura del Conveni col·lectiu de Catalunya de residències, centres de dia i llars residències per a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual.

Després d’un període de negociacions complexes finalment s’ha pogut introduir elements en matèria de negociació col·lectiva que considerem de gran importància i que eren reinvindicacions en l’agenda del nostre sindicat.

Com a punts més rellevants hi és la vigència del conveni que té efecte retroactiu pels anys 2018-2019-2020 i neix denunciat per continuar la negociació del IX Conveni.

D’altra banda aquest acord dona sortida a un increment de la tarifa pública, que la mateixa administració havia pujat també per fer possible la millora de les condicions del personal del sector de l’atenció a la discapacitat, amb un Decret en el qual aquesta voluntat es vegi reflectida en la millora de les condicions laborals i retributives de les persones treballadores.

El conveni també incorpora tant millores socials com per a que els treballadors i treballadores puguin gaudir de permisos denominats curts (en dies laborables).

Des de la part sindical teníem l’objectiu que l’increment fos lineal per tal de beneficiar als grups professionals més precaris. Aquest increment serà de 58 euros per 14 pagues. Així mateix, l’acord contempla el pagament dels endarreriments en un pagament únic, el 30 de setembre.

Finalment aquest acord s’ha fet realitat. El dia 27 de juliol es van introduir les dades en el registre de Convenis col·lectius per a la seva publicació pròximament en el Diari oficial de la Generalitat de Catalunya.

Entrades relacionades