logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El sector del metall de Barcelona es mobilitza per exigir a la patronal que compleixi el conveni

UGT i CCOO de Catalunya convoquen una concentració davant la seu de Foment del Treball el 22 de febrer.

UGT FICA de Catalunya i CCOO d’Indústria de Catalunya han convocat una concentració el proper dimarts, 22 de febrer, a les 9.30 h davant la seu de Foment del Treball, per exigir a la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) que compleixi allò acordat en el Conveni del metall de la província de Barcelona, davant la negativa de la patronal a actualitzar les taules salarials.

La patronal s’ha mostrat intransigent, no vol complir l’article 41 del conveni sectorial i es nega a aplicar la clàusula de garantia salarial prevista per a l’actualització de les taules salarials, una mesura que afecta directament el poder adquisitiu de les persones que treballen al sector. Tampoc ha tingut interès a desenvolupar les diferents comissions de treball previstes en el conveni sobre plans industrials, manteniment i garantia de l’ocupació, teletreball, desconnexió digital i registre de jornada.

A més d’aquesta primera mobilització del sector, UGT i CCOO de Catalunya presentaran un conflicte col·lectiu per la via judicial davant l’incompliment del conveni per part de la patronal.

La manca de voluntat de la patronal per resoldre la situació ens aboca al conflicte i fa preveure una negociació difícil del Conveni del metall de Barcelona, que es renova aquest any. UGT i de Catalunya adverteixen la patronal UPM que no permetran que menystingui els drets de les persones que treballen al sector i li exigeixen que faci marxa enrere i compleixi el que estableix el conveni.

Entrades relacionades