logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els comitès d’empresa de Nissan a Zona Franca i Montcada reclamen a la multinacional que compleixi les seves promeses i adquireixi compromisos industrials respecte al futur incert de les plantes

Comunicat conjunt USOC, CCOO, FICA UGT de Catalunya i CGT

Aquest comunicat vol posar en coneixement dels mitjans de comunicació, administracions i ciutadania en general la preocupació que genera als comitès d’empresa de Nissan Motor Ibérica dels centres de Zona Franca (Barcelona) i Montcada i Reixac (Vallès Occidental) la situació productiva actual i la incertesa davant el futur industrial d’ambdues plantes.

La situació productiva en ambdós centres de treball es troba a nivells no vistos des de fa molts anys, situant-se en el 38% de la capacitat productiva, degut a l’evolució en el mercat dels darrers models que s’han fabricat en les dues plantes i la finalització d’alguns d’aquests, com el Nissan Pulsar, la NV200 Evalia i, properament, com tot sembla indicar, la NV200 de combustió.

A banda d’aquestes qüestions, que es podrien considerar alienes a la voluntat de la multinacional, l’evolució d’aquests models és responsabilitat de l’estratègia empresarial, ja que les inversions en publicitat o la decisió de fer prioritzar models del mateix segment fabricats a d’altres plantes de l’Aliança (NissanRenault) són decisions de la multinacional. El comportament dels mercats ha estat menys decisiu que totes aquestes qüestions, clarament perjudicials per a les nostres plantes.

A nivell industrial és evident que els fets (adjudicació i fabricació de nous models) delaten una política industrial cap a les nostres plantes basada en ignorar els seus actius i atorgar la fabricació de nous vehicles a d’altres fàbriques de l’Aliança.

I, tot això, sense cap criteri de competitivitat, tal com se’ns ha exigit a nosaltres en l’assignació dels darrers models. Assignacions que es van fer després d’una sèrie de plans de competitivitat en els quals la plantilla ha hagut d’assumir sacrificis que, segons l’empresa, dotaria els centres de les condicions idònies de competitivitat, ara mateix ben lluny de la lamentable situació que patim.

Tot això ens ha portat a la situació actual, en què tant els nivells productius com la plantilla necessària per portar-los a terme disten molts dels acordats amb la multinacional.

Davant d’aquesta situació, els comitès d’empresa d’ambdós centres exigim a la multinacional el compliment dels acords, que assumeixi compromisos industrials (concreció d’assignació i fabricació de nous models) que saturin la capacitat productiva instal·lada, que efectuï les inversions tecnològiques necessàries per mantenir la competitivitat de les plantes (fins ara només guanyada per l’esforç de la plantilla) i que planifiqui i posi en marxa una renovació de la plantilla actual, amb una edat mitjana ja avançada, d’acord amb l’esforç realitzat per aquesta durant molts anys.

Entrades relacionades