logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bretxa salarial

La bretxa salarial entre dones i homes és un indicador que mesura la desigualtat salarial entre homes i dones. Lluitem per eradicar aquesta discriminació a les empreses, fent front a la infravaloració del treball de les dones i la manca de coresponsabilitat en tasques familiars.

La norma obliga a totes les empreses a tenir un registre retributiu sigui quina sigui la seva mida, segons dicta el Reial Decret 902/2020, de 13 d’octubre, d’igualtat retributiva entre dones i homes.
La valoració dels llocs de treball amb perspectiva de gènere és clau per la igualtat salarial, igual salari a feines d’igual valor.

Enllaços d’interés

Registre retributiu

Eines de registre retributiu: (Preguntes freqüents sobre el registre retributiu; Guia del registre retributiu; Full de càlcul: registre retributiu quanties totals anuals; Full de càlcul: registre retributiu quanties totals anuals per hora; Document de registre retributiu)

Preguntes freqüents sobre el registre retributiu

Guia del registre retributiu

Full de càlcul: registre retributiu quanties totals anuals

Full de càlcul: registre retributiu quanties totals anuals per hora

Document de registre retributiu

Auditoria retributiva

Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones (actualitzada i publicada el març de 2021)

Decàleg “Trencant mites sobre la bretxa salarial de gènere” (publicada el febrer de 2021)

Preguntes més freqüents sobre l’auditoria retributiva, el registre retributiu i els plans d’igualtat

Valoració dels llocs de treball

És la Guia d’ús de l’Eina de l’Instituto de la Mujer del Ministerio de Igualdad per a la valoració dels llocs de Treball tal i com marca el Reial Decret 902/2020 d’igualtat retributiva entre dones i homes

Eina de l’Instituto de la Mujer del Ministerio de Igualdad per la valoració dels llocs de Treball tal i com marca el Reial Decret 902/2020 d’igualtat retributiva entre dones i homes