logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La FeSMC-UGT de Catalunya i ERC exigeixen a les patronals i a l’Ajuntament de Barcelona el compliment de l’acord social per l’obertura de diumenges

Avui el secretari general de la FeSMC-UGT de Catalunya, Óscar López, ha mantigut una entrevista, a la seu del sindicat, amb Jordi Castellana, Regidor per ERC a l’Ajuntament de Barcelona, per a avaluar l’Acord Social per l’obertura dels Establiments comercials en diumenge en la zona turística de Barcelona després del seu primer mes d’aplicació.
Malauradament, la valoració és força negativa degut a que grans empreses del sector de comerç estan incomplint l’acord, sense respectar els grans aspectes que aquest recull com ara la voluntarietat, la compensació en dissabtes i la contractació. Per aquest motiu tant la FeSMC-UGT de Catalunya com el Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, exigim a les patronals signants de l’Acord i a l’Ajuntament de Barcelona que garanteixin la seva aplicació. Entre les empreses que estarien incomplint l’acord amb relació a qüestions laborals trobem Eroski (en negociació sobre un dels 3 aspectes laborals que surten a l’acord), Uniqlo, Foot Locker, Adidas, Massimo Dutti, Zara, Celio i Fnac.
Aquest acord neix fruit del consens amb sindicats i patronals amb l’objectiu de reactivar el comerç a la ciutat de Barcelona, un dels principals motors de l’economia d’aquesta ciutat, i amb el ferm compromís de generació d’ocupació i millora de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores del sector. Per tant, si aquests compromisos no es respecten per part de les empreses i continuen el seu incompliment, la FeSMC-UGT de Catalunya es desvincularà de l’Acord prenent les accions necessàries.
El Grup Municipal d’ERC, per la seva part, presentarà una pregunta al pròxim ple de l’Ajuntament de Barcelona perquè el Govern municipal expliqui quines mesures té previstes per garantir el compliment de les condicions laborals pactades a l’acord d’ampliació dels horaris comercials en diumenges i festius a les zones turístiques de la ciutat de Barcelona, i com pensa actuar davant de l’incompliment per part de les empreses esmentades.

Entrades relacionades