logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Les treballadores d’Eurodivisas a l’Aeroport del Prat faran vaga el 25 de febrer i l’1 de març per exigir un conveni de referència i la dignificació dels seus llocs de treball

La plantilla està formada per un 95% de treballadores, que cobren el SMI i estan obligades a pagar-se les sabates i les mitges que l’empresa les obliga a vestir per uniformitat.

Les treballadores que operen en les 7 oficines de l’empresa Eurodivisas –dedicada al canvi de monedes i divises- a l’Aeroport del Prat han decidit en assemblea realitzar aturades de 24 hores el proper dilluns, 25 de febrer, i l’1 de març. L’aturada afectarà el servei de canvi de monedes i divises en el primer dia de celebració del Mobile World Congress.

El comitè d’empresa, format per 5 delegades de la UGT de Catalunya, ha decidit convocar dues jornades de vaga per denunciar la no aplicació de cap conveni col·lectiu. Eurodivisas, que compta amb set oficines a l’Aeroport del Prat, aplica a les seves treballadores el Salari Mínim Interprofessional, mentre que les seves competidores més properes són entitats bancàries amb convenis d’aplicació i condicions beneficioses. D’aquesta manera, Eurodivisas obté una posició prioritària davant l’oferta pública que podria esdevenir competència deslleial.

Reivindiquem l’aplicació d’un conveni per aquestes treballadores, principalment el de la banca, i el reconeixement de les categories que es realitzen, el pagament dels 30 minuts que han d’entrar abans a la feina i no es retribueixen i estudies de prevenció de riscos laborals per treballadores que duran tota la jornada laboral han de romandre dempeus.

Aquestes exigències se sumen a la reivindicació de la dignificació dels llocs de treball. A tall d’exemple, les treballadores d’Eurodivisas, que cobren el SMI, han de fer-se càrrec econòmicament de les sabates i les mitges que l’empresa les obliga a portar segons els seus propis criteris d’uniformitat.

Entrades relacionades