Consell de Relacions Laborals de Catalunya: recomanacions per empreses i treballadors i treballadores per prevenir el risc de contagi per COVID19 als centres de treball i planificar una tornada a la feina segura

 

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya -òrgan estable de concertació social format pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Foment del Treball Nacional, Pimec, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya- ha consensuat un nou document  de recomanacions de mesures preventives i organitzatives per empreses i treballadors i treballadores per prevenir el risc de contagi per coronavirus SARS-COV-2 als centres de treball i orientacions per planificar una tornada a la feina segura.

S’estableix la necessitat d’establir a les empreses un pla de contingències que, davant de l’actual situació i per donar la màxima confiabilitat, ha de ser consensuat entre empresa i representants dels treballadors i treballadores.
S’han inclòs també, tota una sèrie de mesures a considerar, mentre es mantinguin les recomanacions de les autoritats sanitàries de distanciació social. També mesures en relació a la mobilitat, mesures relacionades amb les zones comunes i  amb les zones de treball i mesures  higièniques, de neteja i desinfecció.
També s’inclouen qüestions relatives a la coordinació empresarial i els Serveis de Prevenció i valoració de les situacions vinculades al coronavirus.
Per últim, s’afegeix un apartat específic de Mesures especials per a treballadors i treballadores que presten serveis en l’atenció  domiciliaria.

En aquest enllaç podeu consultar el document [12/04] del Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

Comments are closed.