La Generalitat tanca la residencia d’avis de Pacs del Penedès amb trallat forçós dels usuaris

gent-granPerdran la feina 56 treballadors i treballadores a qui l’empresa BBS deu sis mesos de salari

L’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat (ICASS) va convocar dimecres al matí una reunió al Casal de Gent Gran de Vilafranca amb els familiars dels usuaris ingressats a la Residència de Pacs del Penedès. Inicialment la convocatòria era individual però els familiars es van negar i van forçar una reunió conjunta, en el transcurs de la qual se’ls va demanar autorització per traslladar els 89 avis amb plaça concertada, places públiques, a Tarragona i Vilanova.

La normativa estableix, en aquests casos, que els familiars dels ingressats tenen l’última paraula. I d’entrada, la majoria de familiars -a qui se’ls va donar dos dies per decidir-se- van dir que no, sobretot als qui se’ls han adjudicat les places de Tarragona. Està previst que 30 usuaris marxin a la residència dels Josepets de Vilanova i la Geltrú i la resta a Tarragona, a les residències de Sanitas i Sta. Tecla, que tenen places concertades buides. L’ICASS ha amenaçat els familiars de retirar la subvenció si es negaven al trasllat.

La residència de Pacs del Penedès té capacitat per a 117 usuaris. El que no coneixem encara es com quedaran els usuaris privats i els 12 usuaris del centre de dia.

Des del nostre sindicat també volem expressar la nostra preocupació pel futur dels 56 treballadors i treballadores de la residència, ja que l’empresa gestora, BBS, els hi deu sis mesos de salari. Desprès de portar els gestors de la residència a judici en varies ocasions i davant del continuat incompliment dels acords, es va demanar l’empara de l’ICASS, que l’única solució que ha donat es tancar portes.

Comments are closed.