La UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, Foment del Treball i PIMEC adrecem una carta al Govern de Catalunya per sol·licitar la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment del Diàleg Social

Els agents socials i econòmics més representatius de Catalunya -Foment del Treball, PIMEC, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya-, membres del Consell del Diàleg Social  que es va constituir el passat 30 d’abril, hem adreçat una carta al President de la Generalitat, Quim Torra, al Vicepresident, Pere Aragonès, i al Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per  sol·licitar la convocatòria de manera urgent de la comissió de seguiment del Diàleg Social.

Aquesta demanda es produeix un cop convalidat el decret llei de Participació i del Diàleg Social de Catalunya pel Parlament de Catalunya.

La carta incideix en la necessitat d’una actuació àgil, potent i consensuada davant la situació d’urgència que el país afronta des de la vessant sanitària, econòmica i social, una diagnosi en la que van coincidir tots en la reunió de constitució del Consell del Diàleg Social.

La carta destaca que és cabdal per al país, que en aquest moment està patint l’aturada de milers d’empreses i la pèrdua de milers de llocs de treball, que ens posem a dissenyar un pla integral de reconstrucció econòmica i social entre tots els agents que tenim la responsabilitat de trobar solucions als efectes de la pandèmia. Sempre tenint la salut de les persones com a una prioritat ineludible, però també trobant solucions per  a conciliar l’activitat econòmica i laboral que tanta falta li fa a milions de persones.

L’objectiu de la convocatòria urgent de la comissió de seguiment del Diàleg Social és poder definir l’agenda de treball i desenvolupar un procés de concertació social efectiva que doni les millors solucions possibles a la gestió de la crisi actual.

Aquí podeu llegir la carta. 

Comments are closed.