La UGT de Catalunya insta el nou govern a augmentar el salari mínim interprofessional i a derogar les reformes laborals

Segons les dades publicades avui a l’INE, els preus del mes d’octubre van augmentar un 0,3% a Catalunya i un 0,1% a Espanya respecte l’octubre de 2018. Continua l’augment suau i estable dels preus. Quant a la variació mensual dels preus, aquests han augmentat un 0,3% a Catalunya i un 0,1% a Espanya.

Per províncies, respecte a la variació de preus interanual, a Barcelona els preus han augmentat un 0,4%, a Lleida un 0,3%, a Girona un 0,1% i a Tarragona han caigut un 0,4%. Respecte la variació de preus mensual, l’IPC d’octubre respecte el mes de setembre, ha augmentat un 1,2% a Lleida, un 0,9% a Girona i un 0,8% a Barcelona i Tarragona.

Ens trobem ara davant un escenari de baixa inflació i contenció de preus a Catalunya, Espanya i també a Europa. Aquest és un escenari propici per augmentar els salaris. Per una banda, un augment de salaris animarà el consum intern i així la demanda interna farà reactivar l’economia. D’altra banda, es recuperaria la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i treballadores durant els darrers anys, els salaris dels quals van disminuir en termes nominals.

Ara, que hi ha moderació en l’augment dels preus, és de justícia i necessari que les persones assalariades recuperin urgentment poder adquisitiu per reforçar el creixement econòmic i equilibrar el seu repartiment. Han de créixer per sobre de la inflació i guanyar participació sobre el repartiment de la renda. A més, és fonamental recuperar la inclusió en els convenis de la clàusula de garantia per al cas que la inflació a final d’any sigui superior a la prevista.

Des de la UGT de Catalunya reclamem: 

  • L’augment del SMI de l’antic govern va ser un gest, però no suficient. La UGT de Catalunya reclama una salari mínim digne al nou govern entrant, que és el que recomana la Carta Social Europea (el 60% del sou mitjà d’un país).
  • La UGT de Catalunya exigim a les empreses que apliquin tant l’acord salarial pactat a l’AENC com a l’Acord Interprofessional de Catalunya, acords que han de traslladar als convenis col·lectius augments salarials al voltant d’un 3% -que permetin guanyar poder adquisitiu- i que estableixin l’increment dels salaris mínims de conveni a 14.000 euros anuals. També demanem la inclusió als convenis de clàusules de revisió salarial amb efectes retroactius.
  • La falta de correlació entre creixement econòmic, augment de beneficis empresarials i evolució salarial, es deu fonamentalment al desequilibri en la correlació de forces introduït en la negociació col·lectiva amb la Reforma Laboral de 2012. I per això reclamem mesures immediates que reverteixin les reformes laborals i els efectes negatius que han tingut, per tal de reduir la precarietat laboral i millorar les condicions de treball.

Comments are closed.