La UGT de Catalunya t’ajuda a reclamar l’ingrés mínim vital (IMV)

La Unió General de Treballadors ha iniciat una campanya per a ajudar a les persones que han sol·licitat l’Ingrés Mínim Vital (IMV), i que encara no han rebut resposta o no han pogut cobrar la prestació per part de la Seguretat Social, mitjançant la reclamació davant aquest organisme i intentar que puguin cobrar al més aviat possible.

Per poder dur a terme aquesta reclamació, és imprescindible omplir aquest formulari

Amb aquest formulari es vol agilitzar els tràmits i facilitar la feina de l’INSS per a resoldre, el més aviat possible, la situació de vulnerabilitat de les persones que necessiten aquest ingrés.

Per una altra part, hem de dir que el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha atès la demanda d’UGT d’ampliar el termini de tramitació de l’Ingrés Mínim Vital a 6 mesos i que s’apliqui la retroactivitat fins a desembre. De manera que si la sol·licitud compleix els requisits els beneficiaris cobrin la prestació amb efectes retroactius a 1 de juny.

Aquest compromís per part del ministre és una molt bona notícia, ja que si no hi havia resposta en tres mesos (silenci administratiu,, moltes sol·licituds decaurien i no haurien pogut tramitar-se. I és que de les 740.000 sol·licituds que s’han presentat només havien estat tramitades menys de 40.000, i la resta continuen a l’espera. És per això  que UGT va instar l’Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) al fet que ampliï el termini de tres mesos de silenci administratiu perquè aquestes sol·licituds no decaiguin.

Tot i així, continuem animant a totes les persones que no tenen resposta o no han cobrat l’IMV a que utilitzin el servei de reclamació que des de la UGT hem posat en marxa.

Formulari de reclamació

 

 

Comments are closed.