La UGT exigeix a l’Ajuntament de Granollers que deixi de mentir i solucioni els problemes de les treballadores de la neteja

ajuntament-granollersLa UGT del  Vallès Oriental acusa l’Ajuntament de Granollers de mentir sobre la situació en què es troben les treballadors dels serveis de neteja subcontractats pel consistori.

El nostre sindicat va denunciar aquest dimarts en roda de premsa les condicions laborals del col•lectiu, amb jornades reduïdes i el no pagament del plus que reconeix el conveni del sector per aquell personal que desenvolupi la seva tasca en més de tres centres de treball. La UGT també va denunciar que els darrers plecs de condicions no feien cap referència al conveni sectorial, cosa que utilitzen les empreses per aprofitar-se’n de la situació.

Ara, l’Ajuntament de Granollers, lluny de mostrar una actitud negociadora i ganes de posar fil a l’agulla per solventar aquests importants greuges que afecten una seixantena de treballadores, falta a la veritat.

Des de la UGT volem reafirmar-nos en el nostre posicionament i manifestem:

  • No és cert, com afirma l’Ajuntament de Granollers, que el consistori no hagi estat MAI convocat pel Tribunal Laboral de Catalunya. La primera mediació a què se’l convoca és per al 16 de setembre de 2013. L’Ajuntament no es va presentar a aquesta mediació: un càrrec de lliure designació de l’equip de govern va informar aleshores que l’Ajuntament no tenia cap intenció de presentar-s’hi.
  • Posteriorment, les  treballadores van presentar una demanda judicial, de la qual també es va informar a l’Ajuntament de Granollers. Dos anys més tard s’aconsegueix la sentència judicial. De la sentència també se l’informa.
  • L’estiu del 2015 es lliura un document a l’alcalde de la ciutat amb les problemàtiques principals del col·lectiu i es demana la unificació de serveis. La resposta de l’ajuntament és treure un nou concurs per als centres educatius. Es torna a demanar una reunió a petició de les treballadores. L’alcalde les deriva al gerent. L’alcalde de la ciutat no ha volgut mantenir una trobada amb les treballadores per conèixer de primera mà quina és la situació.
  • El gener d’aquest any es va tornar a presentar una mediació al TLC i l’Ajuntament de Granollers tampoc es presenta.

Des de la UGT del Vallès Oriental denunciem:

  • Que un full de ruta per solucionar una problemàtica laboral creada per l’Ajuntament de Granollers no pot allargar-se de 2013 a 2016.
  • Que el govern de la ciutat, en lloc de solucionar una problemàtica laboral creada pel consistori, es dedica a perdre el temps atacant la UGT.
  • Que la UGT de Catalunya defensa i defensarà els drets dels treballadors i les treballadores agradi o no agradi el govern de la ciutat.

Des de la UGT reclamem que el nostre sindicat actua en nom de les treballadores i vol solucionar la seva problemàtica. Si l’Ajuntament té problemes de comunicació interna pel que fa a les convocatòries de la mediació del TLC, no és per culpa del nostre sindicat. Així mateix, recordem al consistori que el secretari comarcal i la responsable del sector de neteja de la Federació de Serveis que varen presentar l’informe actuen en nom de la UGT de Catalunya, i no en nom propi.

Comments are closed.