La UGT exigeix que es deroguin les reformes laborals causants de la precarietat del nostre mercat laboral i reivindica el repartiment de la riquesa generada

L’evolució dels preus situa la taxa interanual del mes d’abril a Catalunya a l’1,2%

Les dades publicades avui l’INE sobre l’evolució de l’IPC corresponents al mes d’abril assenyalen que la taxa de variació anual se situa a l’1,1% per a Espanya i al 1,2% per a Catalunya. Tot i que aquestes dades suposen una petita reducció dels preus respecte al mes anterior, hem de tenir clar que són dades clarament conjunturals aconseqüència de la baixada dels paquets turístics un cop passada la Setmana Santa.

Aquestes dades s’han de posar també en relació amb les dades que estan reflectint que l’economia està creixent un 2,9% en taxa interanual, d’acord amb les dades corresponents al primer trimestre de 2018. Per tot plegat, la UGT de Catalunya reclamem que es reverteixi ja el gran esforç que durant tants anys han realitzat els treballadors i treballadores. No hi ha excuses, l’economia s’està recuperant, les empreses tornen a estar en una etapa de creixement, però, els salaris de les persones treballadores continuen devaluats.

És per això que des de la UGT de Catalunya insistim en que s’ha de derogar les reformes laborals causants de l’actual precarietat del nostre mercat de treball i, impulsar mesures actives urgents per a la creació d’ocupació estable i de qualitat, garantint uns salaris dignes i la capacitat adquisitiva de les persones treballadores amb un augment salarial al voltant del 3%, situant el salari mínim interprofessional al mateix nivell que l’europeu: 1.000 euros.

Comments are closed.