La UGT i CCOO de Catalunya ens hem reunit amb la Consellera de Justícia per valorar la limitació dels preus de lloguers de l’habitatge

Decret Llei 9/2019, de mesures en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendaments d’habitatge

El passat 5 de juny, CCOO i UGT de Catalunya, ens vam reunir amb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, i el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques, Xavier Bernadí, per a exigir una major participació dels sindicats majoritaris, en tant que som interlocutors fonamentals en els àmbits de concertació social, en el que esperem sigui la tramitació a projecte de llei d’aquesta iniciativa de limitar el preu de lloguers a Catalunya.

La limitació del preu dels lloguers de l’habitatge és una de les reivindicacions socials que hem perseguit en els últims anys, com a part del nostre compromís social i la nostra lluita contra la precarietat i la desigualtat. Considerem que és una acció clau i necessària davant els abusos dels grans propietaris i l’especulació immobiliària.

Per això, valorem positivament que existeixi una proposta inicial per a dur-la a terme. No obstant, considerem que, en principi, aquest decret presenta limitacions i pateix la manca de mecanismes i instruments efectius per a garantir, a la classe treballadora i a les famílies en situació vulnerable, l’accés ple a un habitatge digne i adequat amb un lloguer assequible.

En breu presentarem les nostres consideracions sobre aspectes a millorar, i confirmem la nostra voluntat de continuar en unitat d’acció donant seguiment a la evolució d’aquest decret. Confiem en el compromís d’una participació conjunta que permeti defensar el dret a l’habitatge i la seva funció social.

Comments are closed.