Avalot-Joves de la UGT de Catalunya presenta l’informe: ‘Generació enterrada: la crítica situació del jovent a Catalunya’

L’any 2020 va finalitzar amb una taxa d’atur del 22,7%. En xifres absolutes, a Catalunya hi ha 245.100 joves a l’atur, la qual cosa suposa un increment anual relatiu del 48,45%. Tot i això, ens trobem que la majoria de les joves estem totalment desprotegides, sense cap prestació específica de desocupació i sense accés a determinats ajuts que ens exclouen: només una de cada deu joves rep un subsidi o prestació.

La temporalitat no és millor: la taxa juvenil se situa en el 59,79%, un percentatge que triplica la taxa de temporalitat general. I, del total de contractes signats per joves aquest any, el 88,35% són temporals. Aquestes dades fan impossible la nostra emancipació, per això només un 18,6% de les joves a Catalunya ho aconsegueixen.

La pandèmia ha perjudicat especialment al jovent, fent que la nostra generació sigui la que té major risc de patir i exclusió social. Els nostres contractes temporals són els primers que s’han trencat arran de la crisi que estem patint, una crisi que hem enllaçat amb l’anterior i que, si no es posa remei, també enllaçarem amb la següent.

Dijous, 22 d’abril, a les 11 hores, l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya farà a Barcelona -i també simultàniament a Girona i a Lleida- una acció reivindicativa al Fossar de la Pedrera (Cementiri de Montjuïc) per presentar l’informe “Generació enterrada: la crítica situació del jovent a Catalunya”

Comments are closed.