Presentació-xerrada del llibre Diaris del Somorrostro

El dijous 28 de juny a les 18.30 h, a la seu de la UGT al Raval, tindrà lloc la presentació del llibre Diaris del Somorrostro, a càrrec de l’autora, Laura de Andrés, escriptora, periodista i tècnica de comunicació del Gabinet de Comunicació de la UGT de Catalunya.

A la Barcelona dels anys quaranta, el fenomen del barraquisme no era nou. De la barriada del Somorrostro, ja se’n tenia constància a finalel segle XIX. Però l’augment sobtat de població amb baixos recursos després de la guerra va fer que s’hi creessin noves construccions, autèntics infrahabitatges els habitants dels quals no tenien accés a serveis bàsics com l’aigua o l’electricitat, i encara menys a la sanitat o l’educació.

Elaborat a partir dels diaris personals de Guillem Masana i Montserrat Serra, aquest volum descriu l’obra social que Carme Catà, Pilar Bonfill, Vicenç Sánchez Bubi, Xavier Vallory i una colla d’altres joves de vint anys, catòlics, laics i compromesos amb l’Església, van dur a terme en aquella època al Somorrostro. No coneixien aquell barri, però un cop el van descobrir, empesos per un sentiment de justícia, van decidir que calia ajudar els seus habitants. I se’n van sortir amb resultats excel·lents. Coneixedors de la feina duta a terme per aquest grup inicial, els caputxins van decidir implicar-se en el projecte, fet que els donava cobertura «institucional» davant els paranys i entrebancs que posava l’Església oficial.

Si t’interessa venir-hi, confirma-ho a dgarcia@catalunya.ugt.org, ja que l’aforament és limitat.

Comments are closed.