Reunió dels secretaris generals de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, amb el president del Govern, Pedro Sánchez

Els secretaris generals de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, fan una valoració positiva de la reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha tingut lloc aquest dijous a Barcelona.

En el marc de la trobada per tractar la situació política, social i econòmica del país, els secretaris generals han plantejat la urgència de derogar els aspectes més lesius de la reforma laboral i han mostrat la seva confiança de poder arribar a un Primer de Maig, després de deu anys, amb una reforma, si més no parcial, com la derogació de l’article 52.d de l’Estatut dels treballadors que permet actualment l’acomiadament per baixes mèdiques justificades.

Un altre tema que s’ha tractat ha estat la necessària reforma del sistema públic de pensions, on també han trobat la predisposició del president del Govern a reprendre les negociacions en el marc del Pacte de Toledo per a resoldre el criteri de viabilitat i suficiència i no precaritzar les pensions.

S’ha abordat també la crisi de Nissan, amb la demanda al Govern de dissenyar un pla de política industrial per a la viabilitat de l’empresa i del sector de l’automoció, també per afrontar una transició justa davant de la crisi climàtica on el sector de l’automoció serà un dels més afectats en aquesta reconversió.

Referent a l’accident que va tenir lloc a l’empresa petroquímica de Tarragona IQOXE, s’ha posat sobre la taula la necessitat de revisar i establir mecanismes perquè no es torni a produir.

En clau política, confiança en els governs de l’Estat i de Catalunya per a través del diàleg trobar solucions per al conflicte català.

Comments are closed.