logo_ugt
Rbla. del Raval 29-35, 08001 - Barcelona
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aena i ENAIRE mantenen la falta de seguretat dels vols a l’aeroport de Reus

Fa temps que la Secció Sindical de la UGT a l’aeroport de Reus denuncia la falta de seguretat operacional a l’aeroport de Reus, a causa de les salvatges retallades en personal i mitjans materials que ha aplicat la direcció d’aquesta infraestructura.

Des d’Aena, mai s’ha reconegut aquesta circumstància, i s’han ocultant totes les incidències apel·lant a la certificació atorgada per l’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria). La Secció Sindical de la UGT a l’aeroport de Reus constata que a l’aeroport, certificat per AESA, es produeixen habitualment afectacions a la seguretat operacional. La més recent la del passat dia 3 de juliol, quan un vol amb destinació a Glasgow es va enlairar sense ajudes a la navegació, ni vigilància, a causa d’una apagada general a la torre de control per falta de tècnic de navegació aèria a Reus, que es va suplir amb un tècnic de Barcelona, que desconeixia la instal·lació i no va poder preveure l’avaria ni solucionar-la. Aquesta no era la primera vegada que la torre es quedava sense tècnic, els dies 26 d’abril i 17 de juny als torns de treball ni tan sols hi va haver la presència d’un tècnic de Barcelona, com sí que n’hi va haver el 3 de juliol, encara que en aquelles ocasions no es va produir cap incident.

Després de la situació viscuda el passat dia 3, Aena i ENAIRE continuen menyspreant la seguretat dels vols que operen a l’aeroport de Reus. Les retallades de plantilla dutes a terme per la direcció de l’aeroport tornen a provocar que avui a la tarda la torre de Reus estigui, una altra vegada, sota la supervisió d’un tècnic que no coneix la instal·lació. Tan sols la sort pot fer que no hi hagi cap fallada dels equips.

Després de diverses situacions similars produïdes el 2017, la UGT va denunciar a començament d’any que els gestors aeroportuaris estaven jugant a la ruleta russa amb la seguretat de les operacions i va ser titllada d’irresponsable. Quan es pretén anar al límit de manera constant, és qüestió de temps que passi alguna cosa que després s’hagi de lamentar. La Secció Sindical de la UGT a l’aeroport de Reus confia que aquests episodis no arribin a tenir més afectació per als passatgers que un retard o un desviament a un altre aeroport. 

Entrades relacionades